GA Eagles: Bekking ontheven, De Vroome en Lugt nieuwe directie

Per direct grijpt GA Eagles in door de structuur op bestuursniveau te wijzigen. Kortweg; ‘Drie leden van het dagelijks bestuur treden terug en nemen zitting in de Raad van Commissarissen, die op grotere afstand opereert. Dennis Bekking wordt ontheven van zijn taken die betrekking hebben op de eerste selectie. Hans de Vroome en Edwin Lugt bundelen de krachten en vormen de nieuwe directie van de club’, valt te lezen op de officiële website van de Deventenaren.

‘Go Ahead Eagles bevindt zich in een moeilijke fase’, aldus Hans de Vroome tegenover GA-Eagles.nl. ‘Sportief gezien gaat het niet goed en het doet me pijn te constateren dat er sprake is van een afstand tussen club en fans. Om het tij te keren zijn daadkracht en draagvlak cruciaal. Een eenheid vormen, binnen alle geledingen van de club.’

Met name het ontheffen van technisch manager Dennis Bekking uit zijn functie is harde beslissing. ‘De clubleiding is van mening dat Bekking de afgelopen anderhalf jaar in organisatorisch opzicht goed werk heeft geleverd, maar dat er prestatief gezien niet de benodigde stappen zijn gezet. De clubleiding gaat met Dennis Bekking in gesprek over een aanpassing van zijn functie. Hierover zal in de komende dagen meer duidelijk worden’, is de officiële lezing.

Het dagelijks bestuur (ook wel: directie) werd tot vandaag gevormd door Edwin Lugt (voorzitter), Joop Boeyen (commercie), Hilco Kok (algemeen) en Adrie Steenbergen (technisch). Boeyen, Kok en Steenbergen leggen hun functie per direct neer en nemen zitting in de Raad van Commissarissen, die op afstand functioneert. Hierin zaten al Arnold Struik (financiën), Robert Heukels (topsportklimaat) en Robert Pierik (medisch). Edwin Lugt en Hans de Vroome nemen per direct de dagelijkse leiding van de club over, onder meer op technisch vlak; de afstand die tot de technische staf bestond wordt daarbij weggenomen.