Ommekeer blijft vooralsnog uit voor GA Eagles

Met de gehuurde nieuwelingen Manu en Chirivella in de basis is GA Eagles er niet in geslaagd het eerste competitieduel van 2017 winnend af te sluiten. In eigen huis verloor de ploeg van trainer Hans de Koning met 1-3. Na een 0-0 ruststand liepen de Alkmaarders na rust uit naar een 1-3 overwinning.

Gezegd moet worden dat GA Eagles zeker de eerste helft in evenwicht was met de bezoekers. Manu stichtte via de linkerkant gevaar, maar kon niet het juiste ‘poppetje’ vinden die voor de voorsprong kon zorgen. AZ kreeg voor de rust middels een kopkans voor Tankovic de beste mogelijkheid. Gescoord werd er toen nog niet.

Na rust werd AZ langzaam sterker en kwam, na een slechte balcontrole van invaller Maatsen, in de omschakeling op voorsprong (0-1). Weghorst kon vrijstaand voor GA Eagles-doelman Zwarthoed in de korte hoek de eerste Eredivisie-goal van 2017 maken. Na een schitterende poeier van Jahanbakhsh leek het duel vervolgens gespeeld (0-2).

De Deventenaren kregen na een strafschop nog even hoop. Antonia schoot vanaf elfmeter prima raak, nadat Wolters omver werd geduwd (1-2). Waar de Adelaarshorst in de laatste minuten nog hoopte op een gelijkmaker, viel deze aan de andere kant. Scheidsrechter Makkelie zag in het aantikken van Dos Santos een overtreding en wees naar de stip. Jahanbakhsh, deze keer slechts van elf meter, schoot andermaal met scherp (1-3).

Een teleurstellend begin voor GA Eagles. Positief was in ieder geval de invalbeurt van Arsenal-huurling Crowley. Hij liet zien over een uitstekende passing te beschikking door onder andere Maatsen alleen voor AZ-doelman Rochet te zetten. Een beloning bleef voor de Engelsman vooralsnog uit. Door de nederlaag blijven de rood-gelen op de laatste plaats in de Eredivisie met 12 punten uit 18 duels.

Volgende week zondag speelt GA Eagles uit tegen Excelsior. Aanvang 14.30u.

GA Eagles-AZ Alkmaar 1-3 (0-0)
69′ 0-1 Weghorst
85′ 0-2 Jahanbakhsh
89′ 1-2 Antonia (pen)
90+’ 1-3 Jahanbakhsh (pen)

Opstelling GA Eagles: Zwarthoed; Locigno, Fischer, Schenk, Achenteh; Duits, Chirivella, Ritzmaier (76′ Crowley); Antonia, De Kogel (66′ Maatsen), Manu (80′ Wolters)

Foto’s: Johan Wolff