GA Eagles: Assistent Maatman verlengt, Boerebach wordt scout

Assistent-trainer Kick Maatman (foto) heeft zijn contract bij Go Ahead Eagles met twee jaar verlengd. Hij vormt komend seizoen samen met hoofdtrainer John Stegeman (nu Heracles Almelo), assistent-trainer Marco Heering (nu Almere City FC) en keeperstrainer Sjoerd Woudenberg de technische staf van de hoofdmacht. Daarnaast blijft Maatman hoofdcoach van de beloften.

Michel Boerebach gaat zich richten op de scouting voor de eerste selectie. Daarnaast gaat hij een rol vervullen bij de Voetbalopleiding. “De afgelopen jaren ben ik met veel plezier assistent-trainer geweest”, aldus Boerebach. “Nu is het tijd voor deze stap en daar ben ik erg tevreden mee. Ik zie veel uitdagingen bij de scouting, denk net als de club dat daar winst te behalen is. Met mijn ervaring hoop ik daar een steentje aan te kunnen bijdragen, net als bij de Voetbalopleiding. Werken met jonge gasten, ze beter maken, is een van mijn grote passies.”

Kick Maatman was sinds 2014 actief in de Voetbalopleiding van Go Ahead Eagles en werd in december 2017 overgeheveld naar de technische staf van de eerste selectie. “We zijn bezig aan een uitdagend en leerzaam seizoen”, aldus Maatman. “Soms is het pijnlijk, soms mooi, maar wel de afgelopen tijd met een stijgende lijn. Ik geef en haal veel energie uit het assistent-trainerschap. Ik zie ernaar uit dat de komende twee jaar ook te doen, samen met de overige leden van de staf, waaronder de nieuwe hoofdtrainer John Stegeman en de nieuwe assistent Marco Heering. Eerst ligt de volle focus uiteraard op dit seizoen.”

Dit seizoen combineert Maatman het assistent-trainerschap van Go Ahead Eagles met het hoofdtrainerschap bij tweedeklasser Voorwaarts in Twello. Daar stopt hij aan het einde van deze jaargang. “Ook bij Voorwaarts, een heel mooie club, wil ik uiteraard eerst nog alles uit het lopende seizoen halen.”

Bron: www.ga-eagles.nl / Foto: Johan Wolff