GA Eagles tweede helft ‘on fire’ tegen Almere City

Na een 0-0 ruststand stonden er weinig gezichten op stand ‘vrolijk’ in de Adelaarshorst vrijdagavond. In het thuisduel tegen nummer één-na-laatst Almere City was het niveau van de ploeg van trainer Dennis Demmers ondermaats. De tweede helft bracht vanaf het begin af aan meer ‘vuur’, waarna er met duidelijk cijfers werd gewonnen: 4-1.

Na een zwakke eerste helft opende Chris David het duel in de tweede helft (1-0). Met een mooie afstandsknal passeerde hij Almere-doelman Etemadi. Topscoorder De Kogel deed daarna waar hij goed in was. Na ruim een uur spelen kopte hij raak (2-0), waarna tien minuten voor tijd de mooiste goal van de avond volgde. Een poeier onderkant lat was alweer De Kogel’s negende treffer van het seizoen (3-0).

Mamedov deed nog even wat terug (3-1) met een rake kopbal. Het slotakkoord was echter voor Wolters die mooi opkwam via de linkerflank en raak schoot in de lange hoek (4-1).

Door de winst behouden de Deventenaren de ongeslagen status in eigen huis.

Gunstig was ook het verlies van koploper FC Volendam (Emmen, 0-2) en nummer twee Sparta (NAC, 4-0). GA Eagles staat nu op een tweede plaats op één punt van FC Volendam.Volgende week vrijdag speelt de ploeg van Demmers uit tegen MVV.

GA Eagles-Almere City 4-1 (0-0)
46′ 1-0 David
64′ 2-0 De Kogel
80′ 3-0 De Kogel
84′ 3-1 Mamedov
90′ 4-1 Wolters

Bijz.: 89′ Rood: Metalsi (Almere)

Opstelling GA Eagles: Cummins; Lambooij, Vriends, Schenk, Teijsse (85′ Van Der Meer); Duits (65′ Daemen), Rijsdijk, David; Van Ewijk (78′ Van Overbeek), De Kogel, Wolters.

Foto’s: Johan Wolff