GA Eagles is Almere City met 2-0 de baas

In Garderen won GA Eagles vanmiddag het oefenduel tegen Jupiler League-club Almere City met 2-0. Vooral positief voor trainer Foeke Booy was de rentree van voormalig blessuregevallen Lambooij, Wijnaldum (foto) en Amevor. Met name achterin zit GA Eagles daarmee weer ruimer in zijn ‘jasje’.

Door de schorsing van verdediger Bart Vriends (komende twee duels) greep Booy de kans om verschillende verdedigings-opstellingen te testen. In een zonovergoten Garderen was aanvaller Teije ten Den betrokken bij een prima aanval met nieuweling Sander Duits. De voormalig RKC-middenvelder kreeg daarmee de 1-0 op zijn naam. Jop van der Linden zorgde in de tweede helft vervolgens voor de 2-0 uit een strafschop.

Bij GA Eagles ontbraken ook de nodige spelers. Booy verklaart op de eigen offciele website: ‘Het ziet er goed uit wat betreft de genezing van de blessures bij Lesly de Sa en Alex Schalk, dat gaat heel voorspoedig. Marnix Kolder had last van een stijve bilspier tijdens de training gisteren, maar hij heeft vandaag al weer aangepast getraind. Verder is Mickey van der Hart vandaag natuurlijk bij Jong Oranje en Puck Postma, die afgelopen zomer bijna aan één stuk door is gegaan, heeft nu heel even wat dagen vakantie.’

De Deventenaren richten zich op de derby van volgende week zaterdag. FC Twente is dan in de Grolsch Veste te Enschede de tegenstander, aanvang 18.30u.