GA Eagles: Alle registers moeten open in de halve finale

Door de 1-0 nederlaag op De Vijverberg van afgelopen vrijdag moet GA Eagles stevig aan de bak op 2e pinksterdag om kans te blijven maken op lijfsbehoud. De ploeg van trainer Dennis Demmers zal alle registers open trekken om de finale te halen van de play-offs.

De eerste helft in Doetinchem leek GA Eagles het duel goed onder controle te hebben. Cummins moest een enkele keer gestrekt, maar had goed het oog in het gevaar van de Superboeren. Voorin werd dit duel weer pijnlijk duidelijk waar het probleem dit seizoen zit voor de Deventenaren. Kansen voor spits Plet waren niet aan de huurling besteed. Typerend was de gevaarlijkste kans voor de Deventenaren, deze kwam namelijk van de voet van rechtsback Lambooij. Hij raakte de paal.

Ook de statistieken bewijzen dat GA Eagles veel moeite heeft met doelpunten maken dit seizoen. Heel veel moeite. Totaal werden er in 34 wedstrijden 29 goals gemaakt. Topscoorder is Alex Schalk met vier doelpunten. Meest schrijnend is wel het feit dat de rood-gelen voor het laatst op 29 november 2014 (uit tegen Vitesse, 2-2) meer dan één doelpunt in een wedstrijd wisten te maken.

Kijkend naar de historie op Deventer grond, speelden beide teams daar zesmaal tegen elkaar op Eredivisie-niveau. GA Eagles won driemaal, speelde tweemaal gelijk en zag De Graafschap eenmaal winnen (1977). De grootste overwinning is ook direct de laatste ontmoeting op het hoogste niveau geweest: 1996, 4-0 overwinning. Gescoord werd er toen onder andere door Erik Tammer en Pieter Bijl.

Kan GA Eagles in dit cruciale duel met name meer scorend vermogen aan de dag leggen? Of weten de Superboeren GA Eagles in bedwang te houden en is het, ondanks Europees voetbal, na twee seizoenen gedaan met het Eredivisie-schap?

Het duel staat onder leiding van Pol van Boekel.

Vermoedelijke opstelling GA Eagles: Cummins; Lambooij, Vriends, VD Linden, Schenk; Turuc, Overgoor, Van Ooijen; Verhoek, Plet, Schalk.

GA Eagles-De Graafschap, maandag 25 mei. Aanvang 12.30u.

Foto: Johan Wolff