GA Eagles al 20 jaar zonder zege op PSV
Eagles-uit is altijd lastig zo liet PSV trainer Phillip Cocu optekenen door de Telegraaf. ‎Hij zal dat niet gebaseerd hebben op zijn eigen ontmoetingen met de Deventenaren, die waren er namelijk nauwelijks. Cocu trad als speler slechts één keer tegen Go Ahead Eagles aan, dat duel won hij. Ook het duel dat hij als trainer tegen de Eagles afwerkte sloot hij af met drie punten.

De oefenmeester zal met zijn opmerking hebben gedoeld op de goede resultaten van Go Ahead aan de Vetkampstraat. Vooralsnog wisten alleen Ajax en Vitesse te winnen in Deventer.  Desondanks zijn de bezoekers favoriet. PSV won veertien van de voorgaande 28 duels tussen beide ploegen. ‎Acht keer won Go Ahead.

Die overwinningen zijn van jaren terug (de laatste was in 1983) want PSV is inmiddels is al zestien eredivisiewedstrijden (uit en thuis) ongeslagen tegen Go Ahead Eagles. Daarbij wisten ze minimaal één keer te scoren in de laatste zestien eredivisieduels die het in Deventer speelde. Cijfers die er niet om liegen. ‎Cocu moet het in deze editie doen zonder de geschorste Bruma en de geblesseerde Wijnaldum. Topscorer Depay is vooralsnog een twijfelgeval.

Foeke Booy past zijn basis ook aan.‎ Amevor vervangt Vriends, hij zit een schorsing uit. Schenk, vorige week niet 100%, keert ten koste van Haps terug in de basis.‎ Kolder trainde deze week apart, hij had last van zijn kuit, en begint op de bank. Falkenburg begint in de punt van de aanval, Rijsdijk staat erachter. Op de vleugel krijgt Houtkoop de voorkeur boven Godée of Antonia.

Scheidsrechter bij het duel is de heer Wiedemijer.

GA Eagles – PSV 1 maart, 19.45 uur.