Cruciaal moment brengt GA Eagles broodnodige punten

Met een 1-0 overwinning wist GA Eagles op de late zondagmiddag drie punten te veroveren in de eigen Adelaarshorst. Thuis tegen ADO Den Haag benutte verdediger Jop van der Linden vlak voor rust een strafschop. Ondanks de nodige kansen in de tweede helft, tegen tien spelers, bleef het tot het laatst spannend in Deventer.

Tot aan het meest cruciale moment in de wedstrijd, vlak voor rust, hadden beide ploegen slechts één goede kans gehad. GA Eagles-spits Kolder schoot na een kwartier spelen net naast uit een goede voorzet van Deniz Türüç. Na dik een halfuur spelen kregen de bezoekers via Kramer een goede mogelijkheid. De topscoorder schoot echter op de voeten van doelman Van Der Hart.

Cruciaal moment kwam een paar minuten voor rust. Feyenoord-huurling en debutant Wesley Verhoek werd gestuit door een inglijdende Vito Wormgoor. De ADO-verdediger kreeg hierbij de hand tegen zijn arm. Een discutabel moment, waar GA Eagles niet mocht mopperen op de beslissing van scheidsrechter Janssen: penalty en een rode kaart voor Wormgoor. Jop van der Linden (foto) benutte vervolgens het buitenkansje (1-0).

Na rust was het grotendeels de thuisploeg die het spel dicteerde. Zonder echt goed te spelen werd spits Marnix Kolder een aantal keren vrij voor ADO-doelman Hansen gezet. De aanvoerder van de Deventenaren faalde echter meerdere keren. Ook Türüç (buitenkant paal en voorlangs) en Lambooij (voorlangs) konden de score niet verder opkrikken, waardoor het verzet van de Hagenezen zou breken.

ADO Den Haag kon in het korte slotoffensief, zelfs met de meegekomen doelman Hansen, de broodnodige drie punten voor GA Eagles niet voorkomen. Na vier nederlagen op rij in de Eredivisie konden de rood-gelen eindelijk weer juichen. Met 19 punten uit 19 duels staat men op de veertiende plaats.

Aanstaande zaterdag speelt de ploeg van trainer Foeke Booy uit tegen FC Groningen. Aanvang 19.45u.

GA Eagles-ADO Den Haag 1-0 (1-0)

43′ 1-0 Van Der Linden (pen.)

Bijz. 42′ Rood voor Wormgoor (ADO)

Opstelling GA Eagles: Van der Hart, Amevor, Vriends, Van der Linden, Schenk, Overgoor (81′ Overgoor), Lambooij, Duits, Verhoek (74′ Verhoek), Kolder (91′ Schalk), Türüc.

Foto’s Johan Wolff