Frustrerende nederlaag voor ASC’62 (1-3)

ASC’62 leed vandaag een 1-3 nederlaag tegen het Deventerse FC RDC. De Dalfsenaren wilden in eigen huis revanche halen op de nederlaag van vorige week tegen koploper Vroomshoopse Boys (4-0). Helaas voor ASC’62-trainer Marcel Waaijer en zijn ploeg werd er verloren. ‘Bij een 1-2 stand misten we een penalty, toen knakte er iets’, analyseert Waaijer.

In Dalfsen kwam FC RDC na vijf minuten ‘uit het niets’ op voorsprong. ‘Na deze tegengoal kwamen we steeds beter in de wedstrijd. In de veertigste minuut scoorde Joren Drost (foto, red.) dan ook de gelijkmaker. Vervolgens kunnen we voor rust nog de 2-1 maken, dit gebeurt helaas niet. Toch gingen we met een goed gevoel de rust in’, vertelt Waaijer.

‘In de tweede helft drukken we flink door en heb je het gevoel dat we de 2-1 maken. Toch komt er een uitval voor FC RDC waardoor zij weer op voorsprong komen. Vervolgens kregen we een strafschop, maar die wordt door Ard Slot gemist. Toen knakte er iets. Zij maken vervolgens nog de 1-3.’

Al met al een frustrerende nederlaag voor ASC’62, die bij winst weer bij de top-3 hadden kunnen aansluiten in 2H. Nu moet het elftal van Waaijer genoegen nemen met de achtste plaats en vijftien punten uit tien duels. ‘Een onnodige nederlaag. FC RDC is normaal een goed combinerende ploeg. Dat hadden we vandaag goed onder controle. Toch verliezen we door eigen fouten en dat is onnodig’, besluit de oefenmeester.

Komende zaterdag is ASC’62 vrij. Donderdagavond speelt men wel een oefenwedstrijd tegen SV Dalfsen.