Frustrerend verlies GA Eagles thuis tegen FC Utrecht

Go Ahead Eagles is er niet in geslaagd om op eigen veld een goed resultaat te boeken tegen FC Utrecht. De Domstedelingen wonnen in De Adelaarshorst met 0-1 door een doelpunt in de 32ste minuut. Het laatste half uur moest Go Ahead Eagles met tien man verder na een rode kaart voor Darren Maatsen.

Go Ahead Eagles en FC Utrecht wisten in de eerste helft weinig gevaar te stichten, waardoor het wedstrijdbeeld vooral in de beginfase werd bepaald door het rondspelen van de bal op het middenveld. De eerste kans voor FC Utrecht was wel gelijk dreigend. In de dertiende minuut nam Wout Brama het doel van Go Ahead Eagles onder vuur, maar Theo Zwarthoed hield de bal met een prima reflex uit zijn doel. Na twintig minuten spelen was het Go Ahead Eagles dat een doelpoging ondernam. Jarchinio Antonia trok vanaf de rechterkant naar binnen, maar zag zijn afstandsschot naast het doel van Utrecht-goalie David Jensen verdwijnen.

In de 32ste minuut waren het de Domstedelingen die op voorsprong kwamen. Een voorzet van Andreas Ludwig werd op ongelukkige wijze door Xandro Schenk – met aanvaller Gyrano Kerk in zijn nabijheid – achter Zwarthoed gewerkt: 0-1. Diezelfde Kerk kreeg enkele minuten later zelf een schietkans, maar zag de bal recht in de handen van Zwarthoed belanden.

Ook in de tweede helft vielen er weinig kansen te noteren in De Adelaarshorst. In de 55ste minuut was Sébastien Haller dicht bij een tweede Utrechtse treffer, maar de spits kwam een teenlengte tekort om een voorzet van Sofyan Amrabat tot doelpunt te promoveren. Vijf minuten later was Sébastien Locigno dicht bij een doelpunt. De middenvelder ontving de bal in de diepte, maar punterde de bal tegen doelman Jensen. De jacht op de gelijkmaker werd er voor Go Ahead Eagles niet gemakkelijker op in het laatste half uur. Arbiter Van de Graaf oordeelde dat Darren Maatsen had nagetrapt en toonde de invaller in de 62ste minuut de rode kaart.

Het tiental van Go Ahead Eagles probeerde met vereende krachten de gelijkmaker te forceren en was daar in de laatste vijf minuten twee keer dichtbij via opnieuw Sébastien Locigno. Eerst ontving hij de bal na een corner bij de tweede paal, maar van dichtbij raakte de middenvelder de bal niet optimaal. In blessuretijd waagde Locigno nog een poging van afstand. De bal vloog richting de verre bovenhoek, maar verdween over de lat. De 0-1 ruststand bleek dan ook de eindstand te zijn, waardoor Go Ahead Eagles met lege handen achterbleef en FC Utrecht drie punten meenam naar de Domstad.

Go Ahead Eagles-FC Utrecht 0-1 (0-1)
32′ 0-1 Schenk (eigen doelpunt)
Rode kaart: 62′ Darren Maatsen (Go Ahead Eagles)

Go Ahead Eagles: Theo Zwarthoed; Joey Groenbast, Sander Fischer, Xandro Schenk; Sébastien Locigno, Daniel Crowley (68. Randy Wolters), Pedro Chirivella (84. Sam Hendriks), Rochdi Achenteh; Jarchinio Antonia, Elvis Manu (46. Darren Maatsen), Marcel Ritzmaier

Tekst: www.ga-eagles.nl / Foto: Johan Wolff