Zaterdag 3 maart 2012 vond het World Photo Concert plaats in het HOFtheater.

Rondom deze voorstelling organiseerde het HOFtheater een publieke fotowedstrijd met als thema: ‘Samenspel van emoties & natuur’. Amateurfotografen uit Salland konden deelnemen. Na afloop van de voorstelling werd de winnaar van de juryprijs en de publieksprijs bekend gemaakt. Jenny Otterman uit Heino won de juryprijs met de foto ‘Vredesvlinder’ en Cootje Klink uit Heino won de publieksprijs met de foto ‘HOF-makerij’.


Fotowedstrijd

In de foyer van het HOFtheater stond de afgelopen weken de wedstrijdexpositie opgesteld met ongeveer twintig foto’s van een tiental deelnemende fotografen uit Salland. Het thema ‘Samenspel van emoties & natuur’ stond centraal in deze wedstrijd. Tot en met 3 maart konden bezoekers van het HOFtheater hun stem uitbrengen voor één van deze foto’s. Ook een vakjury beoordeelde de foto’s en koos een winnaar uit.

De voorzitter van de jury, Jos van den Born, is directeur van het HOFtheater en zelf enthousiast amateurfotograaf. De overige juryleden zijn allemaal professioneel bezig met het fotografievak. Gerard Vrakking is persfotograaf bij de Stentor. Frank Smit is eigenaar van fotowinkel ‘De Fotograaf’ en Matthé Baack-Schuurmans is actief lid van fotoclub Salland.
Na afloop van de voorstelling ‘World Photo Concert’ werd de jury- en publieksprijs uitgereikt. De jury koos voor de foto van Jenny Otterman uit Heino vanwege het goed uitbeelden van het thema en de kwaliteit van de foto. Op de foto is een vlinder te zien die op een bloem is neergestreken, met op de achtergrond grafstenen. Zij ontving een fotoshoot in de fotostudio van ‘De Fotograaf’ in Raalte, die ook deze prijs ter beschikking heeft gesteld en het World Press Photoboek 2011. Na ontvangst van de prijs zei de winnares dat ze het heel erg leuk vond om mee te doen.

De publieksprijs ging naar Cootje Klink uit Heino. Op haar foto maken twee zwanen elkaar het hof. Zij ontving ook het World Press Photoboek 2011. Onder het theaterpubliek leefde de expositie zeker, er werd maar liefst 78 keer gestemd.

De jury was blij verrast bij het zien van de inzendingen. De foto’s waren erg divers, zowel in onderwerp als in bewerking. De jury heeft lang gediscussieerd, om uiteindelijk tot een unaniem besluit te komen. Verrassend genoeg stemde het publiek op een andere foto, welke ook het thema ‘emotie en natuur’ bevatte. Het publiek was ontzettend enthousiast over de fotowedstrijd en beloonde de deelnemers met een groot applaus.