GA Eagles na winst in Sittard zeker van halve finale playoffs

Prettige constatering na een degelijke avond in Sittard is dat GA Eagles zeker is van de vijfde plaats in de Jupiler League. De ploeg van trainer Hans de Koning won door een doelpunt van Leon de Kogel en plaatst zich daarmee voor de halve finale van de playoffs voor promotie. De Deventenaren slaan daarmee de eerste ronde over en ontmoeten in de halve finale nummer twee van de Jupiler League VVV Venlo.

In een weinig verheffend duel wist Leon de Kogel na een klein halfuur spelen geklungel in de Limburgse defensie af te straffen. Met zijn 22e competitietreffer zette de spits zijn ploeg op een voorsprong, door de bal hard en hoog af te ronden alleen voor Fortuna-doelman Kaya (0-1). Teijsse verzuimde vervolgens snel daarna de 0-2 te maken na een goed genomen vrije trap van Sander Duits. De gelegenheidsspits gleed de bal vrijstaand kort voor het doel echter voorlangs.

Na rust kwam met name Fortuna-aanvaller Hutten in beeld. Hij raakt vroeg in de tweede helft de paal. In de slotfase wist diezelfde Hutten een vrije trap bijna achter Eagles-goalie Zwarthoed te krullen. Een lastige bal, ook omdat deze van richting werd veranderd, werd prima gekeerd door Zwarthoed. Misschien de grootste kans was nog wel voor Fafiani na een uur spelen. Hij raakte via Zwarthoed de lat. Het bleef bij 0-1 waardoor GA Eagles aan de opdracht van deze avond voldeed: plek vijf veilig stellen.

Komende vrijdag speelt GA Eagles zijn laatste competitieduel thuis tegen NAC Breda. Daarna volgen de ontmoetingen met VVV Venlo. Op vrijdag 13 mei speelt GA Eagles thuis. Maandag 16 mei (2e pinksterdag) speelt men in Venlo de return.

Fortuna Sittard-GA Eagles 0-1 (0-1)
27′ 0-1 De Kogel

Opstelling GA Eagles: Zwarthoed; Lambooij, Vriends, Schenk, Van Der Meer; Duits, Nieveld; Maatsen, De Kogel (85′ Van Overbeek), Teijsse, Wolters

Foto: OrangePictures