Voormalig UEFA Champions League-winnaar Finidi George zal de komende drieënhalve maand een stage voor trainer/coach afwerken bij PEC Zwolle. De nu 41-jarige George speelde in het verleden onder meer voor Ajax, Real Betis, Real Mallorca en Ipswich Town. Met Ajax won de vleugelspeler in het seizoen 1994/1995 de UEFA Champions League door in de finale met 1-0 van AC Milan te winnen.

George volgt momenteel de UEFA B / Trainer-Coach II opleiding aan de KNVB Academie. De stage in Zwolle is een onderdeel van de opleiding. Technisch directeur van PEC Zwolle Gerard Nijkamp is blij met de komst van George: ,,Dat George in Zwolle stage komt lopen is mooi voor onze club. Hij was een geweldige speler en één van de gezichten van het Ajax dat in 1995 de Champions League won.”

George gaat bij PEC Zwolle niet alleen stage lopen bij het eerste elftal: ,,Het is een volledige cursus. Hij zal naast het eerste elftal ook de beloften en jeugdelftallen ondersteunen”, aldus Nijkamp. De Nigeriaanse oud-international is erg blij met de kans die hij krijgt: ,,Ik ben gek op het Nederlandse voetbal. Qua tactiek en techniek leer je het meest in Nederland.”

Simphiwe Mendy Dludlu
Naast George komt ook Simphiwe Mendy Dludlu voor drieënhalve maand stage lopen bij PEC Zwolle. De 25-jarige Dludlu, geboren in Alexandra Township, zal het PEC Zwolle vrouwenelftal ondersteunen: ,,Ik verwacht in Zwolle veel over voetbal te leren.” De eerste indruk van het IJsseldelta stadion vindt ze fantastisch: ,,Ik kan niet wachten om meer te zien van het IJsseldelta stadion en de stad Zwolle zelf. Ik ken nu nog helemaal niets in Zwolle, maar als ik wegga wil ik alles gezien hebben!”

Johan van Geijn, coördinator van WorldCoaches en international CSR projects van de KNVB, vertelt dat de stages van Dludlu en George tot stand zijn gekomen door de goede connecties met Nijkamp: ,,Door het vele werk dat Gerard in het verleden voor ons heeft gedaan in onder meer Qatar en India is er een goede band tussen PEC Zwolle en de WorldCoaches ontstaan.”

Hotel Lumen
De komende drieënhalve maand zullen George en Dludlu in Hotel Lumen verblijven: ,,Wij vinden het erg leuk dat George en Dludlu bij ons overnachten”, vertelt Annet van Limburg, Sales Manager van Hotel Lumen. ,,We werken intensief samen met PEC Zwolle en zijn gesitueerd in het IJsseldelta stadion, met het Landstede Sportcentrum en het nieuwe wedstrijdzwembad op loopafstand bevinden we ons in een sportieve omgeving.  Wij willen om deze reden ook een hotel voor sporters zijn. Niet alleen op nationaal niveau, maar ook internationaal gezien. Een hotel dat van alle markten thuis is.”