PEC Zwolle verliest op bezoek bij koploper Feyenoord

Zondagmiddag wist PEC Zwolle in de Kuip het koploper Feyenoord niet lastig genoeg te maken. Na een goed georganiseerd eerste halfuur werd de rust niet gehaald met een brilstand (1-0). De tweede helft had de ploeg van trainer Ron Jans weinig in te brengen op een ‘reguliere’ overwinning van de Rotterdammers: 3-0.

Na een interlandweekend probeerde Feyenoord de draad weer op te pakken. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst verloor twee weken geleden van (toenmalig) hekkensluiter GA Eagles in Deventer (1-0). Met die andere Overijsselse ploeg had men deze zondag minder moeite.

Voor rust was het Dirk Kuijt die raak kon koppen uit een afgemeten voorzet (1-0). Erg veel te doen had PEC Zwolle-doelman Van Der Hart daarvoor nog niet. Met deze ene treffer leek het geloof op minimaal een puntje al bijna weg. Enkele schoten en speldenprikjes op het Feyenoord-doel in de tweede helft bracht de Zwollenaren nog weer terug in de wedstrijd. Echter waren het zuivere afstandsschoten van El Ahmadi (2-0) en Toornstra (3-0) die de Zwollenaren teleurgesteld naar huis lieten gaan.

Komende zaterdag speelt de ploeg van Ron Jans thuis tegen FC Groningen (19.45u).

Feyenoord-PEC Zwolle 3-0 (1-0)
38′ 1-0 Kuijt
71′ 2-0 El Ahmadi
76′ 3-0 Toornstra¬†

Opstelling PEC Zwolle:¬†Van der Hart, Schenkeveld (46′ Thomas), Van Polen, Marcellis, Van de Pavert, Verdonk, Saymak (73′ Brock-Madsen), Holla, Brama, Marinus (62′ Achahbar), Menig

Foto: OrangePicures