Bekertoernooi PEC Zwolle eindigt voor de derde maal in de Kuip

Opnieuw eindigt voor PEC Zwolle het bekertoernooi in de Rotterdamse Kuip. De editie van 2015/2016 is echter een stuk eerder afgelopen dan de vorige twee seizoenen. Na de bekerwinst in 2014 eindigde vorig seizoen de ploeg van trainer Ron Jans opnieuw in de finale. Vanavond verloor PEC Zwolle echter in de tweede ronde van Feyenoord met 3-0. Een teleurstellende avond voor de Zwollenaren die zondag al op revanche uit kunnen.

Na een eigen doelpunt in de eerste helft van PEC Zwolle-verdediger Dirk Marcellis werd het een knap lastige avond voor de Zwollenaren (1-0). Feyenoord-spits Kramer kopte na dik een kwartier spelen, waarna Marcellis ongelukkig reserve-goalie Van Der Hart passeerde. Basiskeeper Kevin Begois bleek in de warming-up een kuitblessure te hebben opgelopen en kan komende zondag vermoedelijk ook niet spelen.

Toen beide ploegen koud op het veld stonden voor de tweede speelhelft leek PEC Zwolle aanspraak te mogen maken op een strafschop. Becker werd licht aangetikt door Van Beek. Scheidsrechter Nijhuis vond het echter niet zwaar genoeg voor een strafschop. Daarna nam de thuisclub het heft in handen. Een te korte terugspeelbal van Bram van Polen leidde de 2-0 in. Daarna kon PEC Zwolle geen vuist meer maken en werd het 3-0 toen doelman Van Der Hart moest ‘lossen’ op een schot. Kuyt tekende voor zijn tweede treffer van de avond (3-0).

Komende zondag spelen beide ploegen opnieuw in Rotterdam tegen elkaar. Deze editie is voor de Eredivisie-punten.

Feyenoord-PEC Zwolle 3-0 (1-0)
19′ 1-0 e.d. Marcellis
60′ 2-0 Kuyt
69′ 3-0 Kuyt

Opstelling PEC Zwolle: VD Hart, Van Polen, Marcellis, Lam, Van Hintum, Becker, Dekker, Bouy (74′ Brama), Marinus (63′ Nijland), Menig, Veldwijk (74′ El Hasnaoui).

Foto: OrangePictures