Ook met een vernieuwde aanval blijft Feyenoord vooralsnog een moeizaam scorende ploeg. De thuiswedstrijd tegen nieuwkomer PEC Zwolle leverde zaterdagavond een modale zege op: 2-0. De Rotterdammers wonnen dankzij een eigen doelpunt van Joost Broerse en een succesvolle strafschop van Lex Immers.

Voor trainer Ronald Koeman kwam laagvlieger PEC Zwolle op het juiste moment naar De Kuip. De oud-international greep deze gelegenheid aan om zijn nieuwelingen Wesley Verhoek en Graziano Pellè meteen aan het legioen te presenteren.

Het debuut van beide aanvallers ging ten koste van Sekou Cissé (reserve) en Guyon Fernandez (tribune). Ook doelman Kostas Lamprou maakte voor de eerste keer in de eredivisie zijn opwachting in het Rotterdamse basisteam, als vervanger van de langdurig geblesseerde Erwin Mulder.

Met Verhoek en Pellè kan Koeman op meer kracht en lengte voorin rekenen. ‘En hopelijk op meer rendement’, doelde hij op het gebrek aan scorend vermogen in zijn ploeg na het vertrek van onder anderen topschutter John Guidetti. Feyenoord maakte in de eerste vier competitieduels, zonder Verhoek en Pellè, slechts vier doelpunten.

Met name Pellè maakte in de eerste helft zeker geen slechte indruk bij de dominerende thuisploeg. De Italiaan toonde zich een goed aanspeelpunt en bracht zowel over de grond als door de lucht enkele ploeggenoten technisch bekwaam in stelling. Met een harde schuiver (net naast) was hij zelf in de 24e minuut dicht bij de openingstreffer.

Schaken had wat minder oog voor zijn teamgenoten. In de 23e minuut ging hij zelf voor het schot in de korte hoek (redding doelman Danny Wintjens), terwijl onder anderen Pellè klaar stond om af te ronden. Kort daarvoor stuitte Schaken in riante positie ook al op Wintjens. Het aardig meevoetballende PEC Zwolle kreeg in de 40e minuut de beste kans. Wiljan Pluim schoot net voorlangs na een knappe solo.

Het doelpunt waar de volle Kuip op wachtte, viel snel na de rust. Een schot van Pellè werd door Broerse in eigen doel gewerkt, 1-0. Na een overtreding van Gerard Aafjes op Schaken kon Immers de ingetogen zege veilig stellen vanaf 11 meter: 2-0.

bron: Eredivisielive