Feyenoord maakt Eredivisie-serie PEC Zwolle zorgelijk (3-0)

Zonder verdediger Darryl Lachman en met een zwakke serie van dertien wedstrijden (eenmaal winst) in de Eredivisie achter de rug, ging PEC Zwolle gisteravond op bezoek in de Rotterdamse Kuip. De Feyenoorders bewezen maar weer, dat het verschil qua niveau en uitslagen bij hen tussen uit- en thuiswedstrijden groot is. Zo won PEC Zwolle de eerste competitiewedstrijd van het seizoen van de Rotterdammers thuis nog met 2-1. Gisteravond had men geen schijn van kans (3-0).

In een uitverkochte Kuip werd een mooi eerbetoon gehouden voor de onlangs overleden (vader van Ronald en Erwin) Martin Koeman. Na een halfuur spelen mocht PEC Zwolle van geluk spreken dat de stand nog op 0-0 stond. PEC Zwolle-doelman Boer onderscheidde zich met enkele prima reddingen. Waar Feyenoord-middenvelder Immers in dat halfuur goede kansen mistte, trof hij in het laatste kwartier voor rust wel tweemaal raak. Eerst was hij attent bij een rebound en schoot onhoudbaar binnen (1-0). Niet ver daarna gleed de zeer ongelukkig spelende Achenteh weg, waarna Immers koeltjes kon afronden alleen voor doelman Boer (2-0).

Trainer Ron Jans (foto) was duidelijk zeer geërgerd over het Zwolse niveau in de eerste helft. De oefenmeester paste liefst drie wissels toe. ‘We wilden jongens erin die er misschien nog in geloofden en fris waren. Maar drie wissels is natuurlijk niet normaal’, lichtte Jans toe op PEC Zwolle.nl. In de tweede helft had Feyenoord alles onder controle en was de uitploeg machteloos. De jonge Boëtius schoot nog eenmaal raak in het dak van het doel (3-0). Toen de teller op 90 minuten stond vond scheidsrechter Gözübüyük het vervolgens goed geweest.

PEC Zwolle startte prima aan het seizoen, maar heeft nu te maken met een vormcrisis. Men zal in januari direct uit de startblokken moeten schieten om niet naar het degradatiegevaar onder zich te moeten kijken. Het gat tot de nummer laatst NEC is zeven punten. De Nijmegenaren komen vanmiddag nog in actie tegen FC Groningen.

De Zwollenaren ‘overwinteren’ van 4 tot 13 januari in Zuid-Afrika. Men speelt daar oefenwedstrijden tegen SuperSport United en Ajax Cape Town. Vervolgens start op zaterdag 18 januari de competitie thuis tegen Vitesse.

Feyenoord-PEC Zwolle 3-0

33′ 1-0 Immers 1-0
39′ 2-0 Immers 2-0
55′ 3-0 Boëtius 3-0

Opstelling PEC Zwolle: Boer,Van Polen,Van der Werff, Broerse, Achenteh(46. Van Hintum), Mokotjo, Klich, Drost (46. Nijland), Saymak (46. Hiwat), Thomas, Benson.

Foto: Johan Wolff