Feyenoord A1-aanvoerder Dekker naar PEC Zwolle

PEC Zwolle heeft een akkoord bereikt met Rick Dekker. De jeugdige speler (15-03-1995) komt transfervrij over van Feyenoord, waar hij aanvoerder was van Feyenoord A1. In Zwolle tekent hij een contract voor twee seizoenen, met daarbij de optie voor één extra jaar. Dekker speelde afgelopen seizoen onder meer mee in het eerste elftal van Feyenoord in het oefenduel tegen SBV Excelsior.

Dekker, die zichzelf omschrijft als een verdedigende middenvelder, is blij met zijn overgang naar PEC Zwolle: ,,De keuze voor de Zwollenaren was niet moeilijk. In de gevoerde gesprekken gaven Ron Jans en Gerard Nijkamp mij direct een positief gevoel. Daarnaast denk ik dat ik mijzelf hier goed kan ontwikkelen. Het liefst speel ik op de nummer zes positie, waar ik de duels kan aangaan en veel passes kan geven. Bij PEC Zwolle hoop ik uiteindelijk een basisplaats te veroveren. Het voetbal dat de club speelt past goed bij mij.”

Technisch directeur Gerard Nijkamp is content dat Dekker de overstap maakt naar Zwolle: ,,Rick is een jonge speler met veel potentie. Het is een mooie ontwikkeling dat wij talenten als Rick Dekker, die op het hoogste jeugdniveau hebben gespeeld, naar PEC Zwolle kunnen halen. In Zwolle krijgt hij de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen en om met de hoofdselectie mee te trainen.”