Fernandez doet oude club Feyenoord pijn (2-1)

‘Kan PEC Zwolle tweemaal achter elkaar Feyenoord thuis verslaan?’ was de vraag die vooraf werd gesteld. Het antwoord na negentig minuten was ‘ja’. Uitgerekend de van Feyenoord overgekomen Guyon Fernandez deed zijn oude club pijn. De ingevallen aanvaller wist de bal in blessuretijd behendig in het hoekje te ‘duwen’ (2-1). 

De eerste helft was niet zo spectaculair als de editie van vorig seizoen. Toen stond het na een ruim halfuur spelen al 2-2. De editie van vanmiddag had een 0-0 ruststand. Noemenswaardig is dat PEC Zwolle-doelman Boer na een kwartier al geblesseerd vervangen moest worden.

Na rust was PEC Zwolle feller en kwam het terecht op een 1-0 voorsprong. Een afgemeten voorzet van Drost bracht Klich in de positie om simpel binnen te koppen achter Feyenoord-doelman Mulder. Feyenoord kon vervolgens maar moeizaam kansen creëren. Inval-doelman Begois hoefde tot de laatste minuten weinig in actie komen. In die laatste minuten kopte Feyenoorder Schaken raak na een ingebracht schot die op zijn hoofd belandde (1-1).

Toen menig supporter zich al verzoend had met deze puntendeling, begon ‘het hoofdstuk’ Guyon Fernandez. De aan PEC Zwolle verhuurde aanvaller bracht met een prima actie het IJsseldelta-stadion in beweging. Fernandez draaide weg op de rand van het strafschopgebied en legde de bal prima in de hoek. Zowel de prima spelende middenvelder Mokotjo, als Fernandez gaven hiermee een fijn visitekaartje af richting hun oude club. Een lekkere start voor beide spelers, maar ook voor nieuwe coach Ron Jans.

Aankomende zaterdag speelt PEC Zwolle uit tegen Heracles. Aanvang 18.45u.

PEC Zwolle-Feyenoord 2-1

65′ 1-0 Klich
87′ 1-1 Schaken
90+2′ 2-1 Fernandez

Opstelling PEC Zwolle: Boer (15. Begois); Van Polen, Van der Werff, Broerse (81. Van Hintum), Achenteh; Klich, Mokotjo, Drost, Saymak (70. Fernandez), Mokhtar, Benson.