FC Zwolle keert mogelijk als PEC Zwolle terug in Eredivisie. De club heeft de afgelopen weken onderzoek gedaan of het mogelijk is om de naam van de club per 1 juli aanstaande weer te veranderen in PEC Zwolle.

Het nieuws dat FC Zwolle de naamsverandering zal ondergaan werd met veel sensatie aangekondigd, maar blijkt in de praktijk lastiger te zijn.

Op de website van Voetbal International reageert FC Zwolle-voorzitter Adriaan Visser: ‘We waren nieuwsgierig of dat ook daadwerkelijk mogelijk was.Vooralsnog lijken we te struikelen over het juridische aspect. PEC is destijds failliet gegaan en daar kleven mogelijk nog wat nadelen aan. We bekijken de mogelijkheden en mocht het daadwerkelijk kunnen, dan zou het voor ons een serieuze optie zijn.’

Wordt ongetwijfeld vervolgd …

Update 18-04-2012: Naamswijziging is definitief

Door te kiezen voor de nostalgische naam PEC Zwolle herstelt de club de band met het verleden. Realiserende dat deze wijziging gevoeligheden met zich meebrengt, is deze beslissing in het belang van de club genomen. Het begrip dat PEC nog steeds is, spreekt in de regio meer aan dan FC. Om als club verder te groeien, dient deze volgende stap gezet te worden.

Concreet betekent de naamswijziging het volgende. In het huidige logo worden de letters FC vervangen door PEC. Ons herkenbare en geaccepteerde logo blijft voor de rest ongewijzigd. Verder speelt PEC Zwolle ook volgend seizoen de thuiswedstrijden in het blauw-wit. Dit zijn immers de kleuren van zowel de stad als de regio. Uitwedstrijden speelt PEC Zwolle volgend seizoen in groen-witte shirts. Naast het huidige logo wordt er op beide shirts ook een authentiek PEC Zwolle-logo geplaatst.