Overwinning in Utrecht brengt PEC Zwolle Eredivisie-record

PEC Zwolle won vanmiddag met 0-2 in Utrecht. Een overwinning van de ploeg van trainer Ron Jans die men een clubrecord deed verbreken. Voor de ‘Blauwvingers’ waren Lam en Nijland de doelpuntenmakers in het doorgaans lastige uitduel tegen FC Utrecht. 

Het duel in de Galgenwaard kwam vanmiddag traag op gang. Na 25 minuten viel pas de eerste goede kans van de wedstrijd te noteren. Ajax-huurling Becker schoot namens PEC Zwolle op de benen van FC Utrecht-doelman Ruiter. Dezelfde Becker schoot voor rust nog een keer op lat via de handen van de doelman. De thuisploeg liet slechts sporadisch zien druk te willen zetten op het doel van Warner Hahn.

Voor rust wist Thomas Lam PEC Zwolle uiteindelijk op voorsprong te zetten middels een attente intikker (0-1). De thuisploeg mocht Ruiter vervolgens danken dat het ‘slechts’ 0-1 was bij rust.

De tweede helft beet FC Utrecht meer van zich af. Onder andere een kopkans van Willem Janssen ging naast. De Utrechters, die een roerig weekje achter de rug hadden (Kali sloeg ploeggenoot Petersen op de training een gebroken kaak, red.), kwamen deze middag niet tot scoren. Invaller Stef Nijland besliste uiteindelijk het duel tien minuten voor tijd met een prima schuiver in de lange hoek (0-2).

Door de elfde overwinning dit seizoen van PEC Zwolle, wist men een clubrecord te breken. Nog nooit won men in de Eredivisie zo vaak in één seizoen. In het midweekse programma staat voor PEC Zwolle komende woensdag het thuisduel tegen FC Dordrecht op het programma, aanvang 19.45u.

FC Utrecht-PEC Zwolle 0-2 (0-1)

40′ 0-1 Lam
80′ 0-2 Nijland

Opstelling PEC Zwolle: Hahn, Van Polen, Van der Werff, Lam (47′ Bjelica), Van Hintum, Rienstra, Brama, Lukoki, Drost (87′ Broerse), Thomas (65′ Nijland), Becker.

Foto: OrangePictures