PEC Zwolle sluit prima seizoen teleurstellend af in Utrecht

Na een 0-0 gelijkspel afgelopen donderdag in Zwolle, speelde PEC Zwolle deze zondag in en tegen Utrecht de return. In de hoop een finaleplek af te dwingen voor een plek om Europees voetbal bleek het echter een teleurstellende middag te worden voor de ploeg van trainer Ron Jans. Voor rust was het duel in de Galgenwaard praktisch al gespeeld bij een 3-0 stand.

Met doelman Boy de Jong op doel hadden de Zwollenaren het vanaf minuut één zwaar. De jonge goalie speelde vanwege blessures van Begois en Van Der Hart. De eerste helft hadden de Utrechters volledige controle en drukten dit ook uit in de score (3-0). Alleen verdediger Marcellis was namens PEC Zwolle voor de thee een keer gevaarlijk met een kopbal op de lat.

Na rust maakten de blauw-witten nog de 3-1, maar leek het een kansloze missie te worden toen linksback Van Hintum even later zijn tweede gele kaart kreeg. De ploegen eindigden uiteindelijk op een 5-2 eindstand. De thuisploeg maakt zich op voor een dubbele ontmoeting met Heracles Almelo (dat FC Groningen versloeg) voor een Europees ticket.

Voor PEC Zwolle eindigt een prima seizoen met een achtste plaats. De ploeg van Jans kende veel blessureleed, maar wist ondanks dat zich aan de bovenkant van de middenmoot in de Eredivisie te nestelen.

FC Utrecht-PEC Zwolle 5-2 (3-0)
5′ 1-0 Haller
23′ 2-0 Ramselaar
28′ 3-0 Kum
53′ 3-1 Menig
62′ 4-1 Troupee
65′ 4-2 Brama
73′ 5-2 Haller

 

Opstelling PEC Zwolle: De Jong, Van Polen, Marcellis, Lam (38′ El Hasnaoui), Van Hintum, Brama, Bouy, Becker, Hebling (65′ Ehizibue), Menig, Veldwijk (61′ Dekker)

Foto: OrangePictures