PEC Zwolle ziet in Utrecht een punt voor de neus verdwijnen

PEC Zwolle had zondagmiddag in de Utrechtse Galgenwaard lang uitzicht op een gelijkspel. Een paar minuten voor tijd wist Ruud Boymans bij een 0-0 stand met zijn kopbal toch de drie punten in eigen huis te houden (1-0). Voor de ploeg van trainer Ron Jans een zuur verlies, want kansen waren er in de eerste helft zeker.

Na de goede start van 2016 vorige week (5-2 thuiswinst tegen Heerenveen) ging PEC Zwolle er vol voor om deze lijn door te zetten. Aantekening is wel dat Bouy in het hart van de defensie speelde voor de inmiddels verkochte Sainsbury. De Australier is vertrokken naar China.

In de eerste helft moest PEC Zwolle-doelman Van Der Hart een paar keer (uitstekend) handelend optreden. Zijn collega aan de andere zijde Robbin Ruiter zag met PEC Zwolle-aanvallers Menig en Veldwijk ook gevaar op zich afkomen, maar hij kreeg steeds net op tijd assistentie van zijn verdedigers.

De tweede helft was een stuk minder aantrekkelijk. PEC Zwolle was niet bij machte tot grote daden te komen en FC Utrecht kwam niet meer zo vaak door de Zwolse defensie. Tot de 87e minuut. Een scherp aangesneden indraaiende vrije trap van middenvelder Ayoub belandde op het hoofd van invaller Ruud Boymans. De spits was eerder bij de bal dan doelman Van Der Hart en maakte zodoende de enige en winnende treffer (1-0).

Door het verlies blijft PEC Zwolle op 28 punten staan. Na 19 gespeelde wedstrijden staat men op een achtste plaats.

Komende woensdag komt PEC Zwolle opnieuw in actie. Om 20.45 uur wordt er in Arnhem afgetrapt tegen Vitesse. Op zaterdag speelt PEC Zwolle een thuiswedstrijd tegen FC Groningen. Dat duel begint om 19.45 uur.

FC Utrecht-PEC Zwolle 1-0 (0-0)
87′ 1-0 Boymans

Opstelling PEC Zwolle: Van der Hart, Marcellis, Lam, Bouy, Van Polen, Dekker, Brama, Ehizibue (63′ Becker), Nijland (63′ Marinus), Menig, Veldwijk

Foto: OrangePictures