Brutaal GA Eagles verlaat Galgenwaard met lege handen

In het uitduel tegen FC Utrecht was GA Eagles de eerste helft de heersende ploeg. Toch vertrok het elftal van trainer Hans de Koning met nul punten uit de Galgenwaard. Na enkele goede kansen was de ‘lucky-goal’ van de thuisploeg (1-0), vlak voor rust, het einde van een brutale tactiek.

In een aanvallende speelstijl bleek GA Eagles prima te spelen in Utrecht. Legio kansen waren er voor onder andere Maatsen, De Kogel, Ritzmaier en Schenk. Allen troffen echter geen doel achter FC Utrecht-keeper Ruiter. Uiterst ongelukkig viel vlak voor rust dan ook een bal binnen achter GA Eagles-goalie Zwarthoed. De Volendammer keerde eerst nog een hard schot van aanvaller Haller, maar zag de rebound van Troupée over zich heen gaan (1-0).

Na rust herpakte de thuisploeg van (ex-Eagles trainer) Erik ten Hag zich. De Utrechters counterden uiterst effectief en wisten met goals van Strieder en Zivkovic er toch nog een makkelijke avond van te maken. Voor Belgische verdediger Locigno eindigde de avond helemaal vervelend. De Eagle had veel pijn een kwartier voor tijd en verliet geblesseerd het veld met een pijnlijke enkel.

Door de nederlaag blijven de rood-gelen op acht punten staan. Komende zaterdag (18.30u) speelt GA Eagles thuis tegen FC Twente.

FC Utrecht-GA Eagles 3-0 (1-0)
40′ 1-0 Troupée
53′ 2-0 Strieder
65′ 3-0 Zivkovic

Opstelling GA Eagles: Zwarthoed; Locigno (77′ Antonia), Fischer, Schenk, Groenbast; Bytyqi, Duits, Ritzmaier (86′ Teijsse); Maatsen, De Kogel (69′ Hendriks), Wolters

Foto: OrangePictures