FC Twente wint slag om Mokotjo, Lukoki naar Zwolle

De strijd om PEC Zwolle-middenvelder Kamohelo Mokotjo (foto, rechts) lijkt beslist. Volgens AD verkast de Zuid-Afrikaanse middenvelder één dezer dagen naar FC Twente.

Ondanks interesse van Ajax lijkt FC Twente nu voor 1,5 miljoen Mokotjo binnen te halen. De Enschedeers ontvangen met de verkoop van hun aanvaller Quincy Promes (aan Spartak Moskou) een geschatte 15 miljoen euro. Daarmee komt het geld vrij dat nodig is voor de koop van Mokotjo.

Volgens VI-verslaggever Martijn Krabbedam moet PEC Zwolle van de 1,5 miljoen euro ongeveer 6 ton (40%) afstaan aan voormalig werkgever Feyenoord.

Lukoki naar Zwolle
Trainer Ron Jans kan op zijn beurt wel een aanvaller aan zijn selectie toevoegen. Jody Lukoki tekent voor drie seizoen in Zwolle. De buitenspeler kwam afgelopen seizoen op huurbasis uit voor Cambuur en wordt gekocht van Ajax, zo meldt onder andere RTV Oost.

Technisch directeur Gerard Nijkamp over de transfer van Lukoki: ‘Door het eventuele vertrek van Kamohelo Mokotjo en de start van de competitie vrijdag, ben ik gelukkig dat het zo snel is gelukt om Jody te contracteren. Deze aanvaller heeft vorig seizoen bewezen een constante dreiging te vormen voor elke verdediging. Met zijn snelheid en individuele actie, heeft hij het in zich om vanuit het niets iets te creëren. Het doet mij goed dat het is gelukt om Jody voor langere tijd vast te leggen.’

Ryan Koolwijk (NEC) wordt genoemd als mogelijke vervanger voor Mokotjo bij PEC Zwolle. Echter is de transfervrije middenvelder ook in Zwitserland in gesprek met FC Aarau, meldt het AD.

Foto: Johan Wolff