FC Twente weet Hahn uiteindelijk te passeren

Het duurde vanavond tot een kwartier voor het einde alvorens PEC Zwolle-doelman Warner Hahn moest buigen voor een inzet van een FC Twente-speler. De voorgaande speelminuten ranselde de Feyenoord-huurling alles uit zijn doel. Uiteindelijk wonnen de Tukkers verdiend met 2-0.

FC Twente was er veel aangelegen om mede dankzij de financiële onrust buiten de lijnen vanavond een goede wedstrijd voor eigen publiek af te leveren. In de eerste helft kende de ploeg van trainer Alfred Schreuder vooral problemen op het blessurevlak. Middenvelder Engelaar was afgehaakt in de warming-up, tijdens de eerste helft moesten ook verdediger Bjelland en aanvaller Castaignos vervangen worden.

De beste kans voor rust was voor de thuisploeg: een kopbal vlak voor de thee van Ziyech was voor PEC Zwolle-doelman Hahn de opmaat voor een prima avond. In de tweede helft hield de goalie zijn ploeg lang op de been. De Zwollenaren hadden verder weinig te vertellen in de Grolsch Veste.

Na reddingen op pogingen van Tapia, Corona, Ebecilio kreeg PEC Zwolle via Necid nog één van zijn beste kansen. Zijn inzet werd echter van de lijn gehaald door invaller Andersen. Tapia weet uiteindelijk na een corner de openingstreffer binnen te koppen (1-0). Niet veel later weet Ziyech uit de rebound de 2-0 te maken. Een verdiende overwinning voor de Tukkers.

Volgende week zondag speelt PEC Zwolle thuis tegen Excelsior.

FC Twente-PEC Zwolle 2-0 (0-0)

77′ 1-0 Tapia
82′ 2-0 Ziyech

Opstelling PEC Zwolle: Hahn, Lam (46′ Pereira, 80′ Nijland), Van der Werff, Sainsbury, Van Hintum, Brama, Saymak, Lukoki, Drost, Thomas, Necid.

Foto: OrangePictures