PEC Zwolle tweede helft van slag in Grolsch Veste

Na een prima eerste helft en een 0-1 voorsprong verliet PEC Zwolle zaterdag met een 2-1 nederlaag de Grolsch Veste in Enschede. Het financieel noodlijdende FC Twente pakte in de tweede helft het initiatief over en won. Twee treffers van bijna dezelfde afstand, makers Ziyech en Cabral, waren PEC Zwolle-doelman Van Der Hart te machtig (2-1).

In de eerste helft had de ploeg van trainer Ron Jans het duel prima in handen. Na een vrije trap van Wouter Marinus wist Ehizibue de bal doeltreffend af te ronden uit een rebound (0-1). Veel kansen kregen de Tukkers in het eerste gedeelte van de wedstrijd niet.

Na rust ontstond een geheel andere wedstrijd. Vanaf minuut één van de tweede helft pakte de thuisploeg het heft in handen en scoorden ook. Ziyech krulde op schitterende wijze de gelijkmaker binnen in de lange hoek (1-1). Niet veel later was het Cabral die hetzelfde deed, maar wel een Zwols been nodig had om doelman Van Der Hart nog meer kansloos te maken (2-1) dan bij de 1-1.

In het vervolg van het duel kreeg met name Ziyech de uitgelezen mogelijkheden om het duel te beslissen, maar liet dit na. Ehizibue leek nog dichtbij de gelijkmaker in de slotfase. Zijn kopbal ging echter op het dak van het doel.

Door het verlies hebben de Zwollenaren 38 punten uit 27 duels. Komende zaterdag speelt PEC Zwolle thuis tegen Willem II.

FC Twente-PEC Zwolle 2-1 (0-1)
28′ 0-1 Ehizibue
47′ 1-1 Ziyech
55′ 2-1 Cabral

Opstelling PEC Zwolle: Van der Hart; Schenkeveld (46′ Van Polen), Marcellis, Lam, Van Hintum; Brama, Bouy; Ehizibue, Menig (77′ Bulut), Marinus; Veldwijk.

Foto: Twitter @peczwolle