FC Twente ontsnapt aan strijdend GA Eagles

Go Ahead Eagles ‎ligt uit het bekertoernooi. Na negentig minuten en een verlenging was het nog 0-0 in de Adelaarshorst. De strafschoppenserie eindigde in het voordeel van FC Twente nadat Van der Linden zijn penalty mistte.

Dat de strafschoppenserie werd behaald is lovenswaardig. De thuisploeg speelde vanaf de 55e minuut met tien man nadat Schenk met een tweede gele kaart kon gaan douchen. Daarbij gaf Twente vanaf de start af flink gas en leek Go Ahead moeite te hebben met de gewijzigde opstelling. Booy hield Wijnaldum en ook Kolder aan de kant om hen te sparen voor het treffen met Heracles. Schenk en Ten Den mochten startten.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Ebecilio, Overgoor hield zijn bal van de lijn. Daarna was het Van der Hart die een schot van Castaignos moest stoppen. In de tweede helft kreeg Go Ahead Eagles wel kansen maar was Twente weer de bovenliggende partij. Ziyech was het dichtst bij een doelpunt. Hij schoot na een uur op de paal. Castaignos raakte iets later de andere paal.

In de verlenging gingen de bezoekers onverminderd op zoek naar de treffer die hen naar de volgende ronde zou kunnen brengen. Eagles zette er alleen een schot van Lewis tegenover.

Uiteindelijk moesten strafschoppen de winnaar aanwijzen. Van der Linden mocht als eerste aanleggen maar zag dat zijn inzet werd gepakt door Stevens. Zijn vier ploeggenoten scoorden wel, maar doordat de vijf penaltynemers van FC Twente geen fouten maakten bekert FC Twente door.

GA Eagles-FC Twente* 0-0 (0-0)

Bijz.: 54′ Xandro Schenk (GAE) rood, 2x geel

*FC Twente bekert verder na strafschoppen (4-5)

Opstelling GA Eagles: Van der Hart; Nieuwpoort, Vriends (78. Amevor), Van der Linden, Schenk; Rijsdijk (60. Wijnaldum), Overgoor, Duits; Türüç (83. Schalk), Ten Den, Lewis.

Foto’s: Johan Wolff