GA Eagles-trainer Maaskant flikt zijn eerste kunstje

De termen ‘schokeffect’ of ‘wonderdokter’ zouden prima gebruikt kunnen worden na afloop van het duel tussen FC Twente en GA Eagles zondagmiddag. In hoeverre dit overdreven is moet blijken de komende wedstrijden voor ad-interim Robert Maaskant en zijn ploeg GA Eagles. Feit is wel dat de vervanger van Hans de Koning met zijn ploeg voor een verrassing zorgde in Enschede door met 1-2 te winnen.

Gezegd moet worden dat FC Twente over grote delen van de wedstrijd de betere ploeg was. Echter, na een prima uitgespeelde aanval vlak voor het rustsignaal (1-0, Unal), liet GA Eagles zich niet van de wijs brengen. De ploeg bleef knokken voor een goed resultaat. Door een prima treffer van Hendriks (1-1), vlak na rust, konden de liefst 800 meegereisde supporters al flink juichen.

Het verhaal werd een kwartier later nog mooier toen de inmiddels herstelde (armbreuk) Ritzmaier FC Twente-doelman Marsman met een listige vrije trap op het verkeerde been zette (1-2). Het werd nog even hachelijk, maar de Deventenaren hielden stand (1-2). Door deze prima prestatie verlaat GA Eagles de laatste plaats, weliswaar op doelsaldo, die men overdraagt aan Roda JC.

Woensdagavond staat Maaskant voor zijn tweede kunstje. GA Eagles speelt een uitwedstrijd tegen Feyenoord. Aanvang 20.45u.

FC Twente-GA Eagles 1-2 (1-0)
45′ 1-0 Unal
53′ 1-1 Hendriks
66′ 1-2 Ritzmaier

Opstelling GA Eagles: Zwarthoed; Fischer, Schenk, Duits, Crowley (88′ Suk); Ritzmaier, Chirivella, Groenbast; Manu (90′ Locigno), Hendriks (86′ Rexhepi), Antonia.

Foto: OrangePictures