GA Eagles getrakteerd op beschamende nederlaag in Oss

Het maakt het voetbalspel aantrekkelijk: verrassing en onvoorspelbaarheid. GA Eagles had echter, als koploper in de Jupiler League, het liefst een reguliere overwinning geboekt op bezoek bij hekkensluiter FC Oss. Het liep echter totaal anders. De Deventernaren verloren beschamend met 3-0 en moeten de koppositie nu afstaan aan Sparta.

Na een halfuur spelen wist de thuisploeg voor het eerst een kans te creëren. Het was meteen raak. Na een openingsfase met veel balbezit en spaarzame doelpogingen voor GA Eagles was het Bakx die Kamaci bereikte met een listige pass. De FC Oss-aanvaller bleef op de rand van buitenspel oog in oog met doelman Zwarthoed uiterst kalm (1-0).

Wie dacht dat de ploeg van trainer Demmers de tweede helft uit een ander vaatje ging tappen kreeg ongelijk. Een gapend gat in de linkerdefensie zorgde vanaf de aftrap voor de 2-0. Doelman Zwarthoed zat met zijn teen nog aan de inzet van Bakx, maar het bleek te weinig om een treffer te voorkomen (2-0). Vooral Bakx en Kamaci waren ongrijpbaar voor de Deventer defensie. Niet ver na de 2-0 kwam de genadeklap al. Een kopie van de 1-0: Bakx met de assist en Kamaci met zijn tweede treffer (3-0).

GA Eagles-trainer Demmers ging daarna aanvallender wisselen en stuurde onder andere Teijsse van linksachter naar de spitspositie. Kansen kwamen er nog wel. Zo raakte Teijsse nog de paal, kopte Schenk net naast en werd een treffer van Vriends (foto) geannuleerd. Echter geen verandering meer in de score. Zeer teleurstellend keerden de Deventer spelers en supporters huiswaarts.

Komende vrijdag krijgt GA Eagles kans op revanche thuis tegen FC Eindhoven.

FC Oss-GA Eagles 3-0 (1-0)
29′ 1-0 Kamaci
46′ 2-0 Bakx
51′ 3-0 Kamaci

Opstelling GA Eagles: Zwarthoed; Nieuwpoort, Vriends, Schenk (65′ Van der Meer), Teijsse; Duits (46′ Mathieu), Rijsdijk (72′ Van Overbeek), Daemen; Wolters, De Kogel, Van Ewijk.

Foto: Johan Wolff (archief)