Doelman Boer redder van Zwols punt (0-0)

PEC Zwolle ‘won’ vandaag één punt in Groningen. Tegen de plaatselijke FC was de ploeg van trainer Ron Jans (foto) de onderliggende partij, maar kon mede dankzij een uitstekend optreden van doelman Diederik Boer met één punt terugkeren naar Zwolle (0-0).

Met name in de eerste helft hadden de Groningers grip op de Zwollenaren en creëerden een vijftal goede mogelijkheden. Dat de ruststand doelpuntloos was, mocht daarom een opluchting zijn voor PEC Zwolle. In de tweede helft kwam de uitploeg in de Euroborg iets beter in de wedstrijd, maar kwam men in de slotfase nog een paar keer goed weg. In de allerlaatste secondes schoot FC Groningen-spits Texeira net langs het doel van uitblinker Boer. Tot opluchting van het volle Zwolse uitvak floot scheidsrechter Higler enkele secondes later af.

Opmerkelijk is dat PEC Zwolle in de laatste tien competitiewedstrijden slechts eenmaal (!) won. Toch staat men op de zesde plaats met 21 punten uit veertien duels.

Volgende week speelt PEC Zwolle op zaterdagavond thuis tegen RKC Waalwijk, aanvang 18.45u.

FC Groningen-PEC Zwolle 0-0

Opstelling PEC Zwolle: Boer, Gravenbeek, Lachman, Broerse, Achenteh, Mokotjo, Thomas (84. Van Hintum), Hiwat, Saymak, Nijland (80. Labylle), Benson.