FC Emmen kan PEC Zwolle makkelijk bijbenen in oefenduel

PEC Zwolle oefende vanmiddag in het eigen stadion tegen Jupiler League-club FC Emmen. Het duel eindigde in 1-1. Voor rust wist de Griekse rechtsbuiten aan Zwolse zijde Karagounis voor de openingstreffer te zorgen (1-0). Vossebelt zorgde na rust voor de eindstand: 1-1.

Door het interlandvoetbal van komend weekend is er een ‘competitievrij’ weekend in de Eredivisie. De ploeg van trainer Ron Jans greep deze mogelijkheid aan om te oefenen in eigen stadion tegen FC Emmen.

PEC Zwolle speelde vanmiddag geen goede oefenwedstrijd. De gasten uit Emmen konden de Eredivisionist makkelijk bijbenen. Voor rust wist Karagounis wel de 1-0 te maken toen Emmen-doelman Van der Leij een schot van Drost niet afdoende kon verwerken. De Emmen-doelman had daarvoor wel al enkele keren handelend opgetreden.

Niek Vossebelt strafte na rust geknoei in de Zwolse defensie af (1-1). Overigens moet PEC Zwolle verdediger Joost Broerse een tijdje missen. De ervaren kracht heeft last van zijn middenvoetsbeentje (stressfactuur).