Goede start krijgt serieuze vormen voor GA Eagles (+samenvatting)

FC Eindhoven-uit, altijd lastig. Zo ook vanavond. Toch wist Go Ahead Eagles een zwaarbevochten 1-2 zege uit het vuur te slepen: 1-2.

Zonder groots te spelen, creƫerden beide ploegen in de eerste helft de nodige kansen. Waar Van der Venne (Go Ahead Eagles) en Daniels (FC Eindhoven) niet scoorden uit kansrijke positie, deden Bakx en Lopes dat wel. Bakx schoot een vrije trap laag in de hoek; Lopes kopte raak uit een voorzet van Van den Boomen.

Na de rust begon FC Eindhoven furieus aan de tweede helft. Kabangu kreeg een dot van een kans, maar stuitte op Verhulst. Aan de andere kant was het tien minuten later wel raak door de mooiste aanval van de avond. Verheydt legde klaar voor Bakx, die met een uitgekiend balletje Van der Venne vond. Die wipte de bal over Swinkels en tekende zodoende voor de 1-2.

Daarna brak een chaotische fase aan die eigenlijk tot het laatste fluitsignaal duurde. Eerst kreeg Idzes zijn tweede gele kaart, waarna FC Eindhoven met tien man verder moest. De thuisploeg vond desondanks een tweede adem om de druk richting het Deventer doel op te voeren. Dit leverde kansen op voor onder meer Janssen (kopbal) en . Ook Go Ahead Eagles kreeg een grote kans via invaller Pouwels, die van dichtbij naast schoot.

In de absolute slotfase moest ook Go Ahead Eagles verder met tien man verder toen Lelieveld zijn tweede gele kaart ontving. Dankzij het nodige kunst- en vliegwerk en de niet aflatende steun van het uitvak werd de zege toch over de streep getrokken.

FC Eindhoven-GA Eagles 1-2 (1-1)
17′ 0-1 Bakx
33′ 1-1 Lopes
55′ 1-2 Van Der Venne
Bijz’: 70′ Idzes (Eindhoven, rode kaart) en 88′ Lelieveld (GA Eagles, rode kaart)

Opstelling GA Eagles: Verhulst; Lelieveld, Bosz, Veldmate, Baas; Stans, Van der Venne, Bakx (78′ Van Moorsel); Navratil (87′ Andrade), Verheydt (74′ Pouwels), Dzepar

Tekst: www.ga-eagles.nl