FC eerste horde in Twentse week voor Eagles

Een drukke week voor Go Ahead Eagles. Na het uitduel tegen Ajax moet Go Ahead Eagles woensdag direct weer aan het werk. Dan wacht een midweekse ontmoeting met FC Twente. Go Ahead hoopt ten koste van hen de achtste finale van het bekertoernooi te bereiken. Zondag neemt Go Ahead het in eigen stadion op tegen hekkensluiter Heracles. Behalve een drukke dus ook een belangrijke week.

De clubs kwamen elkaar vaker tegen in de bekercompetitie. In het seizoen 1970/1971 werd Go Ahead Eagles uitgeschakeld na strafschoppen. In 1976 was er opnieuw een Twentse bekerzege (2-1) door goals van Wildschut en Pahlplatz. Een jaar later gingen de Tukkers in Deventer na verlenging onderuit (2-1).

De laatste bekerontmoeting tegen Go Ahead Eagles werd in september 2000 gespeeld. In het Arke Stadion eindigde de poulewedstrijd van de Amstel Cup in 2-2, waarna beide teams doorgingen naar de volgende ronde. Scott Booth en Thijs Houwing brachten Twente op 2-0, waarna Dick Kooijman en Hubert van Dijk voor de 2-2 eindstand zorgden. Go Ahead vloog er de volgende ronde tegen Excelsior uit, FC Twente won uiteindelijk de beker.

Van der Hart staat net als tegen Feyenoord onder de lat. RTV Oost journalist Van Wissing liet dinsdag via Twitter weten dat Wijnaldum fit genoeg is en kan spelen of hij gaat spelen weet vooralsnog alleen Foeke Booy.

Aan publieke belangstelling is met name van Twentse kant geen gebrek. De Tukkers zijn zowel met auto als bus welkom in Deventer waardoor het uitvak al snel was uitverkocht. Voor de thuisvakken zijn nog wel kaarten te krijgen.

Scheidsrechter bij het duel is de heer Liesveld.

GA Eagles – FC Twente, woensdag 29 oktober aanvang 20.45 uur.

Foto: Johan Wolff.