17 augustus 2014 Lees Meer →

PEC Zwolle sluipt in ondertal met winst weg

In de absolute slotsecondes de winst binnenslepen is erg prettig. Als dat ook nog eens in een ondertal gebeurt is dat knap te noemen. Het overkwam PEC Zwolle gisteren in Dordrecht. Na een 1-1 stand en een rode kaart voor linksback Van Hintum had menigeen zich al verzoend met één punt, tot Mustafa Saymak (foto) nog eenmaal mocht aanleggen aan de Krommedijk.

FC Dordrecht liet ook in het tweede ‘Eredivisie-rentree-duel’ zien over een goede en voetballende ploeg te beschikken. Het team van trainer Ernie Brandts kon prima meekomen met de Zwollenaren, toch had de uitploeg de beste kansen. Één zo’n kans was aan linkeraanvaller Thomas wel besteed. De Nieuw-Zeelander schoof de bal vlak voor rust onder Dordrecht-doelman Kurto door (0-1).

In de tweede helft zette de thuisploeg nog meer aan om de gelijkmaker te foceren. Kort na twee discutabele gele kaarten voor verdediger Bart van Hintum, was het Giovanni Korte die de bal achter doelman Boer binnen ‘rommelde’ (1-1).

Aanwinst en aanvaller Necid gaf echter de beslissende pass in de verre blessuretijd, die Saymak in stelling bracht om de matchwinner te worden. PEC Zwolle pakte met tien spelers zijn tweede overwinning van het seizoen.

Volgende week zondag speelt PEC Zwolle om 12.30u thuis tegen Vitesse. Uiteraard wacht aanstaande donderdag eerst nog het historische play-off Europa League thuisduel tegen Sparta Praag. Aanvang 20.00u.

FC Dordrecht-PEC Zwolle 1-2 (0-1)

40′ 0-1 Thomas
81′ 1-1 Korte
90+3′ 1-2 Saymak

Bijzonderheden: 80′ Rood (2x geel) Van Hintum (PEC Zwolle)

Opstelling PEC Zwolle: Boer, Van Polen, Van der Werff (64′ Lam), Broerse, Van Hintum, Rienstra, Saymak, Lukoki, Drost, Thomas (56′ Necid), Nijland (81′ Pereira).