Assist van Eagles-huurling verstiert avond GA Eagles

Na tweemaal 0-0 in eigen huis, scoorde GA Eagles maandagavond eindelijk weer eens. Weliswaar een eigen goal van FC Dordrecht, maar wat geef het. Echter, kon de ploeg van trainer Hans de Koning deze voorsprong niet vasthouden. Twee minuten voor tijd wist Janga raak te koppen (1-1), nota bene uit een voorzet van GA Eagles-huurling Nick de Bondt (foto).

In de eerste helft toonde GA Eagles zich de betere partij. Zoals vaker de afgelopen weken werd er echter niet gescoord. FC Dordrecht-doelman Te Loeke werd door Nieveld en De Kogel flink op de proef gesteld. Na rust moest doelman Zwarthoed op zijn beurt aan het werk. Gravenbeek en Daniels probeerden het een goal te maken bij de GA Eagles-doelman, dit lukte niet.

Uit een corner kopte Bunjaku vervolgens tien minuten voor tijd ongelukkig in eigen doel. De oud-jeugdspeler van Arsenal en Sevilla schrok mogelijk van de aanwezig van Eagles-aanvoerder Vriends in zijn buurt (0-1). De Deventenaren moesten vervolgens nog iets meer dan tien minuten overleven om voor het eerst sinds vier wedstrijden weer eens te winnen.

Nick de Bondt, deze winter verhuurd van GA Eagles aan FC Dordrecht, wist met een strakke voorzet spits Janga te vinden. De aanvaller was zijn bewakers Schenk, Vriends en doelman Zwarthoed te slim af (1-1) en kopte raak. Het kostte de rood-gelen twee punten.

Met 29 wedstrijden gespeeld heeft GA Eagles 42 punten. Het is goed voor een zevende plaats in de Jupiler League. Komende vrijdag speelt de ploeg van De Koning thuis tegen FC Oss.

FC Dordrecht-GA Eagles 1-1 (0-0)
79′ 0-1 eigen doelpunt
88′ 1-1 Janga

Opstelling GA Eagles: Zwarthoed, Groenbast, Vriends, Schenk, Van der Meer, Duits, Nieveld, Van Ewijk (66′ Sarota), Maatsen, De Kogel (81′ Ten Den), Wolters (71′ Van Overbeek).

Foto: Johan Wolff