Fase net na rust nekt Dalfsen in Diepenveen

In 4H verloor Dalfsen zondag met 5-2 in en tegen Diepenveen. Na een 2-1 ruststand werd in een fase tien minuten na rust het duel ‘weggegeven’, de stand 5-1 werd uiteindelijk nog iets dragelijker gemaakt.

Dennis Melkert wist namens de thuisploeg al snel de 1-0 te maken. Uit een benutte penalty van Sjoerd Klarenbeek wist Dalfsen na een halfuur terug in de wedstrijd te komen (1-1). Diepenveen kreeg ook een strafschop voor rust, waarna de ploeg van trainer Ralph Mens met een voorsprong de rust in gaat. Jeffrey Mooren weet het buitenkansje te maken (2-1).

Dezelfde Mooren is ook de eerste die na rust weer op het scoreformulier komt (3-1). Goals van Brouwer (4-1) en Fens (5-1) volgen in rap tempo. Namens de Dalfsenaren doet jongeling Jeroen Kamphuis nog wat terug (5-2). ‘We konden geen grip op Diepenveen krijgen. Zij wonnen terecht, maar 5-2 was wel wat geflatteerd’, liet Dalfsen-doelman Johnny Nijenhuis weten.

In de stand in 4H staat Dalfsen nog op een veilige tiende plaats met 14 punten uit 14 duels. Over twee weken speelt men de eerstvolgende competitiewedstrijd thuis tegen OVC’21. De Ommenaren onder leiding van trainer Hendri Zwinselman verloren zondag met 1-5 thuis van koploper Witkampers.