Falkenburg basis? Godee bij wedstrijdselectie GA Eagles

Erik Falkenburg en Edwin Godée zitten voor het duel met FC Groningen (aanstaande zondag om 12.30 uur in De Adelaarshorst) bij de wedstrijdselectie. Godée zal, indien hij geen reactie krijgt op de inspanningen van de vrijdagtraining, op de bank beginnen. Falkenburg mag hopen een basisplaats.

‘Het zou best kunnen dat hij start’, zei trainer Foeke Booy (foto) tijdens het wekelijkse perspraatje. ‘Die beslissing nemen we zaterdag na de afsluitende training. Falkenburg is fysiek in orde, maar mist nog wat wedstrijdritme. Hij heeft eerder deze week negentig minuten gespeeld in het schaduwteam en hij zou zondag zeker een uur kunnen spelen.’ Dat geldt niet voor Godée, die in de bewuste oefenpartij tegen FC Zutphen één helft speelde.

Foeke Booy kan niet beschikken over Kevin Spanjaard (gescheurde kruisband linkerknie) en Joost Krijns (liesblessure). De overige spelers zijn fit. Booy verwacht een getergd FC Groningen in De Adelaarshorst. ‘FC Groningen is vorige week gewaarschuwd door SC Cambuur. FC Groningen zal niet opnieuw het hoofd willen stoten. De tegenstander is dus gewaarschuwd en het is aan ons om er op gepaste wijze mee om te gaan. Wij moeten niet denken dat het vanzelf gaat. Het vertrouwen dat we vorige week tegen PSV hebben getankt nemen we mee in deze wedstrijd.’

Go Ahead Eagles-FC Groningen zal zondag worden afgewerkt in een volle Adelaarshorst. Er waren vrijdag nog slechts enkele restkaarten te koop bij de vestigingen van Primera Ticketbox.

Bron: www.ga-eagles.nl