Extra ticket in nacompetitie door verdwijnen Glanerbrug

Eersteklasser VV Glanerbrug hield onlangs noodgedwongen op te bestaan. De amateurclub uit de grensstreek had financieel boven zijn stand geleefd en is inmiddels failliet verklaard. Door het onmiddelijke verdwijnen van de club uit de eerste klasse E zondag in Oost, zijn er voor de ploegen in de klassen eronder een extra ticket voor behoud of promotie te veroveren.

In de huidige klasse (1E) is Glanerbrug als nummer laatst gedegradeerd. Hierdoor degradeert er nog maar één ploeg uit de huidige stand in 1E (waarschijnlijk DVV). Aangezien Glanerbrug na de degradatie de plek in de tweede klasse niet gaat opvullen, komt er in 2I of 2J een plaats vrij. Dit heeft gevolgen met name voor de nacompetitie’s die worden gespeeld in de tweede, derde en vierde klasse.

Wat wijzigt er?
Ploegen die nacompetitie spelen voor een plek in de tweede klasse werken dit af zoals het programma was opgesteld. Echter wanneer men in de tweede ronde (finale) verliest, dan is er een herkansingsronde met een aansluitende finale. Ditzelfde schema geldt voor ploegen die een plek in de derde klasse willen veroveren.

Voor ploegen die een plek in de vierde klasse willen bezitten is er een wijziging in de poules waarin wordt gespeeld. Kijkend naar de (Sallandse) ploegen die wij volgen, betekent dat de 2e periodekampioen in 5I niet meer in een poule van drie deelnemers zit voor promotie naar de vierde klasse. Deze ploeg zal een onderling duel (uit en thuis) uitvechten met de 3e periodekampioen van 5G.

Zie ook het exacte schema op bladzijde 3 en 4 van de KNVB: klik hier.