Gelijkspel in Rotterdam geeft PEC Zwolle nog geen play-off ticket

PEC Zwolle heeft een gelijkspel overgehouden aan het bezoek bij Excelsior (2-2). Door de remise is de formatie van trainer Ron Jans nog niet zeker van een ticket voor de play-offs om Europees voetbal.  “Als wij de play-offs niet halen, dan is dit een gemiste kans geweest. We hadden het voor rust volledig onder controle”, zegt trainer Ron Jans tegenover PECZwolle.nl.

De Zwollenaren begonnen prima aan de eerste helft. Nadat Sheraldo Becker al snel een bal over het doel van Excelsior kopte, was het na een kwartier spelen wel raak. Na een aanval door het midden was het Lars Veldwijk die doeltreffend uithaalde. De spits kreeg alle tijd om uit te halen, doelman Tom Muyters stond aan de grond genageld. Na de treffer bleef Zwolle de controle houden, hoewel Excelsior via Adil Auassar nog een bal op de paal schoot. Aan de andere kant kopte aanvoerder Sander Fischer de bal op de eigen lat, waarna Excelsior-doelman Muyters de bal kon opvangen. ,,Het was niet heel goed verdedigd, maar ik moet hem nog wel binnenschieten”, lachte Veldwijk.

In de tweede helft werd Excelsior sterker. Dat resulteerde in de gelijkmaker van Tom van Weert. Een voorzet van Daan Bovenberg werd in eerste instantie nog afgeslagen, in de rebound kon de spits met zijn hak scoren. Direct daarna sloeg Zwolle direct toe. Queensy Menig schoot de bal snoeihard binnen, nadat Veldwijk de bal knap teruglegde. “Na de 1-2 dacht ik ‘speel het nou een keer gewoon uit’. Excelsior verdiende de 2-2. We gaan kijken hoe het zich ontwikkelt”, stelde Jans. Want in de slotfase kwam Excelsior toch weer langszij. Daan Bovenberg kopte de bal raak uit een vrije trap van Auassar. ,,Zonde, maar er komt wel druk te staan op de wedstrijd tegen PSV. Ik heb er zin in”, stelde aanvoerder Bram van Polen.

PEC Zwolle staat op een zevende plaats op de ranglijst met 48 punten en strijdt met FC Groningen (1 punt achterstand), NEC (2 punten achterstand) en Vitesse (3 punten achterstand) om twee plekken in de play-offs. Volgende week zondag speelt PEC Zwolle de laatste reguliere thuiswedstrijd van het seizoen. In het IJsseldelta stadion wordt er om 14.30 uur afgetrapt.

 

Excelsior-PEC Zwolle 2-2 (0-1)
16′ 0-1 Veldwijk
60′ 1-1 Van Weert
65′ 1-2 Menig
80′ 2-2 Bovenberg

Opstelling PEC Zwolle: Van der Hart, Van Polen, Marcellis (46′ Dekker), Lam, Van Hintum, Brama, Bouy, Becker, El Hasnaoui (61′ Marinus), Menig (80′ Nijland), Veldwijk

Foto: OrangePictures / tekst: www.peczwolle.nl