PEC Zwolle boekt grootste uitzege in eredivisie ooit

PEC Zwolle heeft de tweede uitzege van dit seizoen binnen. Op bezoek bij Excelsior in Rotterdam wint Zwolle met 5-0, de grootste uitzege in de eredivisie ooit. ,,Niet vaak meegemaakt dat we zo relaxed op de bank konden zitten na het eerste kwartier”, glundert trainer Ron Jans.

In het eerste kwartier had Zwolle het nog redelijk lastig met Excelsior, dat drie hoekschoppen kreeg en druk vooruit zette. Het was echter Stef Nijland (foto) die de score namens de gasten opende. Een voorzet van Jody Lukoki prikte hij prima binnen. ,,Een spitsendoelpunt”, constateerde Nijland tevreden. Niet lang daarna had de spits de kans op de 2-0. Hij stuitte echter op doelman Gino Coutinho. De aanval ging door, waarna Mustafa Saymak alsnog het doelpunt maakte. Binnen twee minuten was het andermaal raak namens Zwolle. Jesper Drost schoot binnen, na prima voorbereidend werk van Ryan Thomas.

Na rust schoot Nijland Zwolle op 4-0. Een aanval over meerdere schijven, waarna de vervanger van de geschorste Tomas Necid de bal prima in de verre hoek schoot. Mustafa Saymk scoorde halverwege de tweede helft ook zijn tweede van de middag. Een schot van een meter of twintig ging fraai in de hoek. Jesper Drost had ook nog kunnen scoren vlak voor tijd, maar hij miste voor een leeg doel. Desondanks overheerste de tevredenheid in het Zwolse kamp. ,,Hier kunnen we trots op zijn”, vond Nijland. ,,Een harde eredivisieles”, was Marinus Dijkhuizen van Excelsior van mening.

Volgende week zondag speelt PEC Zwolle thuis tegen ADO Den Haag.

Excelsior-PEC Zwolle (0-3) 0-5

17′ Nijland 0-1
26′ Saymak 0-2
28′ Drost 0-3
52′ Nijland 0-4
66′ Saymak 0-5

Opstelling PEC Zwolle: Hahn, Van Polen, Sainsbury (70. Lam), Van der Werff (78. Dekker), Van Hintum, Rienstra, Saymak, Lukoki, Drost, Thomas (70. Moro), Nijland

Bron: www.peczwolle.nl