Erik Bakker keert terug bij PEC Zwolle

PEC Zwolle voegt Erik Bakker (foto, links) toe aan de selectie. De 27-jarige middenvelder komt over van SC Cambuur en tekent een contract voor twee seizoenen. Bakker keert daarmee terug op het oude nest, want van 2007 tot 2011 was hij ook al actief voor de Blauwvingers. In die periode kwam hij tot een totaal van 136 officiële duels.

Erik Bakker over zijn terugkomst: ,,Ik vind het heel erg mooi om weer in Zwolle terug te keren, aangezien ik hier al eens een prettige tijd heb gehad. In Leeuwarden speelde ik de afgelopen seizoenen nagenoeg alle wedstrijden en ben ik in de loop van de tijd aanvoerder van het team geworden. Om zelf een volgende stap in mijn ontwikkeling te zetten, wilde ik graag weer in de Eredivisie actief zijn. Dat uitgerekend PEC Zwolle mij deze kans biedt, doet me ontzettend goed. Ik heb dan ook ontzettend zin in het nieuwe seizoen.”

Gerard Nijkamp, technisch directeur van PEC Zwolle: ,,Met Erik halen we een vertrouwd gezicht terug naar de club. Hij heeft zich de afgelopen jaren goed ontwikkeld en was als aanvoerder van SC Cambuur zowel binnen als buiten de lijnen van waarde. Erik is een dynamische middenvelder, die uit het juiste hout gesneden is en vooropgaat in de strijd. Het doet me dan ook oprecht goed om hem terug te halen naar de club waar hij zijn debuut in het betaald voetbal maakte.”

Foto: Johan Wolff