Afgelopen week organiseerde VV Heino als onderdeel van de jeugdleidersvergadering een interactieve bijeenkomst met topscheidsrechter Eric Braamhaar als speciale gast. De avond was bestemd voor de senioren- en jeugdleiders en trainers en voor alle scheidsrechters.

Aan de hand van enkele beelden benadrukte Braamhaar het belang van enkele zaken die spelen binnen een voetbalvereniging. Volgens hem is het erg belangrijk om elkaar binnen de vereniging te durven maar ook te kunnen aanspreken. Verder gaf hij aan om de jeugd vooral te laten spelen en plezier te laten beleven.

Ook had Eric Braamhaar enkele vragen op papier gezet die al direct leidden tot discussie. Bijvoorbeeld: hoe interpreteer je bepaalde regels als scheidsrechter? Hierbij gaf Eric Braamhaar aan dat ook onze vrijwillige scheidsrechters met deze discussie te maken hebben en hier op het veld mee worden geconfronteerd.

Aan het einde van de avond werden de leden en de jeugdcommissie nog toegesproken door de heer Paul Diepemaat. Als coach van de KNVB overhandigde de heer Paul Diepemaat aan de voorzitter van de jeugdcommissie de Verenigingskit van de KNVB. Deze box is gevuld met door de KNVB opgestelde informatie om een vereniging nog beter te kunnen ondersteunen.

Paul Diepemaat gaf aan dat de voetbalvereniging Heino een prima vereniging is waar menig club een voorbeeld aan zou kunnen nemen. De VV Heino kon terugzien op een geslaagde avond in een goed gevuld clubhuis.