Eredivisie-schap aan een zijden draadje voor GA Eagles

Op 1e paasdag verloor GA Eagles met 2-0 in Tilburg van Willem II. Aangezien de concurrenten onderin de Eredivisie veelal punten haalden deze competitieronde lijkt een vervolg van Eredivisie-schap volgend seizoen een moeilijk verhaal te worden. De ploeg van trainer Robert Maaskant moet in de overige drie wedstrijden vijf punten goed maken om in ieder geval niet rechtstreeks te degraderen.

In een gezapig duel was het met name in de eerste helft weinig genieten voor de neutrale toeschouwer. Willem II toonde tegen het einde van het duel meer dadendrang. Gif dat bij GA Eagles ontbrak om tot echt grote kansen te komen. Uiteindelijk werden twee verloren kopduels van GA Eagles-verdediger Fischer cruciaal.

Een kwartier voor tijd was het namelijk Fran Sol die na een prima voorzet boven Fischer uit kopte. Doelman Zwarthoed was kansloos (1-0). Tien minuten later verloor de Eagles-verdediger opnieuw een kopduel, waarna de bal voor de voeten van Feyenoord-huurling Jari Schuurman kwam. Een schitterende volley was het gevolg (2-0).

Voor de Deventernaren lijkt na deze nederlaag de missie om in de Eredivisie te blijven haast onmogelijk. Komende zaterdag speelt GA Eagles thuis tegen FC Groningen (20.45u).

 

Willem II-GA Eagles 2-0 (0-0)
73′ 1-0 Fran Sol
82′ 2-0 Schuurman

Opstelling GA Eagles: Zwarthoed; Groenbast, Fischer, Schenk, Achenteh (81′ Rexhepi); Chirivella, Ritzmaier, Duits (81′ De Kogel); Antonia, Hendriks, Crowley

Foto: OrangePictures