Er is nog hoop na stunt GA Eagles in de Kuip

Go Ahead Eagles heeft een geweldige zege behaald in De Kuip. Dankzij een goal van Reimerink in de tweede helft werd het 0-1. Hij knalde twintig minuten voor tijd raak na een prachtige aanval via Overgoor en Van Ooijen.

Gesteund door de bijna 300 meegereisde fans, die zich de hele wedstrijd lieten horen, ging Go Ahead Eagles furieus van start. De Deventer elf zetten Feyenoord meteen onder druk, waardoor de thuisploeg moeite had op te bouwen. Een kans was er wel voor El Ahmadi, maar zijn kopbal ging via de buitenkant van de paal naast.

Even later kreeg GA Eagles een tegenvaller te verwerken. Verhoek, even daarvoor hard op het hoofd geraakt door een pegel van Plet, moest zich laten vervangen. Reimerink kwam er voor hem in. Met Reimerink in de gelederen maakte Vriends de 0-1 na een voorzet van De Sa, maar de treffer werd onterecht afgekeurd vanwege buitenspel. Nadat Kazim-Richards in twee instanties niet wist te scoren, gingen beide ploegen rusten met een 0-0 stand.

Dat Feyenoord in de rust tweemaal wisselde – Achahbar en Toornstra maakten plaats voor Vilhena en Boëtius – benadrukte hoe lastig ze het hadden met de rood-gele opponent. De eerste grote kans van het tweede bedrijf was voor Plet, die van dichtbij over kopte. Wederom kwam de voorzet van De Sa. Feyenoord zette in fases wel druk, maar wist geen echt grote kansen te creëren.

Ondertussen bleef GA Eagles gevaarlijk vanuit de counter. Zo ook in de 71e minuut. Een vlot lopende combinatie tussen spelmaker Overgoor en handenbinder Van Ooijen belandde via laatstgenoemde bij Reimerink. De invaller ging de zestien binnen en schoot uit een moeilijke hoek verwoestend raak: 1-0.

Feyenoord ging hierna va banque spelen en dat resulteerde in kansen voor de bezoekers. Van Ooijen (redding Vermeer) en Plet (schot net over) hadden de beslissing op hun schoen. Aan de andere kant was invaller Te Vrede dichtbij een goal, maar zijn inzet ging over.

Terwijl de slotminuten verstreken, bekroonde de twaalfde man zijn geweldige wedstrijd door de liederen nóg harder door De Kuip te laten schallen. Zelfs door het oorverdovende fluitconcert van de Feyenoord-aanhang na het bevrijdende eindsignaal waren de klanken van ‘Eagles till I die’ goed te horen.

Volgende week wacht FC Utrecht in Deventer. Aan de mannen van Dennis Demmers om deze geweldige en historische zege een goed vervolg te geven…

Feyenoord – Go Ahead Eagles 0-1 (0-0)
71′ 0-1 Reimerink

Opstelling Go Ahead Eagles: Van der Hart; Nieuwpoort, Vriends, Van der Linden, Wijnaldum; Van Ooijen (77/Duits), Overgoor, Türüc; Verhoek (27/Reimerink), Plet (93/Kolder), De Sa

Foto: OrangePictures

Bron tekst: GA Eagles.nl