De bekende vraag die bij spelers zeker rond de maand maart misschien al wel meerdere malen is gesteld in kleedkamer of kantine: Wat doe je volgend seizoen? We zochten het even uit voor de jongens uit Salland die vertoeven in het betaalde voetbal.

Niels Wellenberg
Afkomstig uit de opleiding van Rohda Raalte. Verkaste op jonge leeftijd naar GA Eagles. Na drie seizoenen in het eerste elftal van GA Eagles is hij transfervrij overgaan naar FC Twente. Speelde in Enschede in vijf seizoenen in totaal 86 officiële wedstrijden. Na FC Twente trok de Raaltenaar in de zomer van 2009 naar NEC. In Nijmegen begon hij goed, maar knieblessures spelen de rechtsback op dit moment nog parten. Deze week trainde Wellenberg voor eerst weer met de selectie mee, na een lange revalidatie in Zeist. Volgend seizoen is Niels Wellenberg transfervrij. Wanneer hij, op korte termijn, fit is verklaard gaat zijn zaakwaarnemer op zoek naar een nieuwe uitdaging in binnen- of buitenland.

Joran Pot
Op 27 februari werd bekend dat de 23-jarige Heinoër voor twee seizoenen heeft getekend in Deventer, voor GA Eagles. De speler van FC Zwolle speelt momenteel veel wedstrijden voor de koploper van de Jupiler League, als centrale verdediger. De kracht van Joran Pot, een voormalig speler van VV Heino, FC Twente en RBC, lag in het verleden meer op het middenveld, misschien dat dit in Deventer beter tot uiting komt. Pot tekende voor twee seizoenen, met een optie voor een extra seizoen.

Maikel Kieftenbeld
De 21-jarige Lemelervelder voetbalt voor het tweede seizoen voor FC Groningen. Regelmatig wordt Kieftenbeld ook geselecteerd voor Jong Oranje. Zijn carrière begon in het eerste elftal van GA Eagles, waar hij na twee seizoenen de overstap naar het Noorden maakte. Momenteel staat Kieftenbeld onder trainer Pieter Huistra in de basis centraal op het middenveld. Kieftenbeld heeft een doorlopend contract tot medio 2014.

Etiënne Reijnen
De in Raalte opgegroeide linksback Etiënne Reijnen verhuisde in zijn jeugd naar Zwolle. Daarom maakte hij vanuit de D-jeugd de overstap van Rohda Raalte naar WVF. In Zwolle werd Reijnen gescout door de plaatselijke FC, die hem later ook zes seizoenen in het eerste elftal konden zien groeien. In de winterstop van 2010 maakte Reijnen de overstap van FC Zwolle naar AZ. Daar werd de centrale verdediger omgeschoold tot rechtsback. Samen met Dirk Marcellis moet de Reijnen gaan uitmaken wie de beste is op deze positie. Reijnen heeft in Alkmaar een contract tot medio 2014.

Nick Marsman
Deze doelman, afkomstig uit Raalte en van Rohda Raalte, maakte dit seizoen zijn officiële debuut voor het eerste elftal van FC Twente. In oktober van afgelopen jaar werd Marsman opgeroepen voor Jong Oranje. Onlangs werd hij nog opgeroepen voor de voorselectie maar daar bleef het helaas bij. De 21-jarige doelman heeft in en tegen Krakow (Polen) zelfs voor het eerst in de Europa League gespeeld. Momenteel heeft Marsman een contract dat hem tot medio 2014 in Enschede houdt. Mogelijk dat één seizoen verhuur hem de kans geeft meer ervaring op te doen. Tot nu toe speelt Marsman veelal bij het beloftenelftal van FC Twente. Hij staat derde in de pikorde van de keepers, achter Boschker en Mihaylov.

Leon ter Wielen
Doelman Ter Wielen is momenteel reservekeeper bij FC Zwolle. Bij een mogelijk vertrek van Diederik Boer groeien voor Ter Wielen de kansen om te spelen. Al is de vraag of het gunstig zal zijn voor hem, wanneer er promotie naar de Eredivisie wordt afgedwongen. Ter Wielen begon bij OZC Ommen en klom via FC Zwolle en Rohda Raalte naar de jeugd van FC Groningen. Na een reserverol bij SC Veendam, vertolkt de doelman nu dezelfde rol in Zwolle. Echter ligt het niveau wel een stuk hoger dan in Veendam. En vertrouwen vanuit FC Zwolle is er zeker, want in afgelopen oktober werd het contract met de doelman verlengd tot medio 2014.

Nu ook Joran Pot in ieder geval een contract heeft afgedwongen bij een club in het betaald voetbal voor het volgende seizoen, is het alleen voor Niels Wellenberg nog de vraag bij welke club hij volgend seizoen onder contract staat. Trouwens, enige zekerheid is er in de voetbalwereld ook niet te geven, een transfer is immers snel gemaakt …