Eindelijk weer winst voor Raalte

Ruim twee maanden moesten de spelers van Raalte wachten op een bevrijdend gejuich na het laatste fluitsignaal. In de laatste speeldag voor de winterstop lukte het de ploeg van trainer Jan Plagman eindelijk weer te winnen. Hekkensluiter Manderveen werd met ruime cijfers verslagen (5-1).

De laatste overwinning van de blauw-witten dateerde alweer van 12 oktober, destijds werd Langeveen met 4-2 verslagen. Daarna vielen er slechts twee gelijke spelen en liefst drie nederlagen te noteren. Vandaag scheen echter de zon aan de Jan van Arkelstraat in Raalte. Net voor rust wist Nick van Tolij, die nog in afwachting is van zijn hoger beroep omtrent de rode kaart tegen Hoonhorst, vanaf elf meter zijn ploeg op voorsprong te zetten (1-0).

Na rust ging de Raaltese machine nog beter lopen. Joeri Brouwer (2-0) en Richard Huis in ’t Veld (3-0) scoorden beiden kort na rust. Nummer laatst Manderveen kwam na een uur spelen nog even terug via Gijs Wesselink (3-1), maar Sahmet Buyuktas en Marnix van Santen konden echter de verdiende overwinning nog meer kracht bij zetten (5-1).

Door de winst heeft Raalte 14 punten uit 12 duels en staat men op een negende plaats. Op zondag 25 januari hervat men de competitie in en tegen Vilsteren.