Eindelijk r(h)eden tot juichen voor Heino in 2015

Men heeft er even op moeten wachten in Heino, maar de eerste competitie-overwinning van de groen-witten is eindelijk een feit. Door een rake kopbal in de laatste minuut van verdediger Ico Nijboer (foto) konden de Heinoërs drie punten bijschrijven na het uitduel tegen Rheden (2-3).

De ploeg van trainer Marc Lobbert begon voortvarend aan het duel tegen de nummer voorlaatst in 1E. Door doelpunten van Robin Gerritsen (0-1) en een schot van Bram Eijkelkamp (0-2) die gelukkig van richting werd veranderd stond de ploeg al vroeg in het duel op een mooie marche.

Vlak voor rust kwamen de gastheren echter terug door een intikker vijf minuten voor de rust (Ramon van ’t Veld, 1-2). De Heinoërs kenden vooral net voor rust en net na rust een zwakke fase. In de 46e minuut was het opnieuw raak toen de Rheden-linksbuiten Martijn Klein-Holte de bal simpel diagonaal in het doel kon schuiven (2-2).

Daarna ontstond in de tweede helft, op een zeer matig bespeelbaar veld, een ‘gevecht’ waarin Rheden wel eens aan het langste eind kon trekken. Dit gebeurde niet. Heino had nu het kwartje een keer dat aan de goede zijde viel. In blessuretijd kopte Ico Nijboer de bal behendig in de hoek achter de Rheden-doelman (2-3). Waar heel Rheden, inclusief grensrechter, dachten aan buitenspel gingen de groen-witten er met de winst vandoor.

Door de eerste winst in 2015 doet Heino goede zaken in de strijd om weg te blijven van de onderste plaatsen. Men heeft 29 punten uit 22 duels en staat op een negende plaats.

Komende zondag gaat de ploeg van trainer Marc Lobbert op bezoek bij Bemmel.