Einde aan geruchten; Kieftenbeld tekent bij in Birmingham

Waar eerder werd gesproken over interesse van Sunderland en Hull City in Birmingham City-middenvelder Maikel Kieftenbeld (foto, rechts) , werd gisteren bekend dat de Lemelervelder zijn contract bij zijn huidige club met twee seizoenen verlengd. Tevens is er een optie voor nog een seizoen langer in St. Andrew’s stadium.

Kieftenbeld (27) maakte in de zomer van 2015 de overstap van FC Groningen naar de Engelse Championship-club. De komende zomer zou zijn contract aflopen, waardoor geruchten kwamen over geïnteresseerde clubs uit dezelfde een-na-hoogste divisie in Engeland.

Derby County leek overigens in de zomer van 2017 van Kieftenbeld te hebben binnen gehengeld. ‘The Rams’ waren echter te laat met het aanmelden van de transfer, waardoor de deal niet doorging. Kieftenbeld was teleurgesteld, maar herpakt zich prima met een basisplek in een zwaar seizoen voor Birmingham City in de onderste regionen.

Tot nu toe speelde de middenvelder meer dan 100 duels voor Birmingham City, waarin hij vijfmaal scoorde. In Nederland kwam de Sallander uit voor VV Lemelerveld, FC Twente, GA Eagles en FC Groningen.

Foto: Martin Zwakenberg