Bert Spies is op dit moment een tevreden trainer van Hoonhorst. Zijn ploeg won zondagmiddag met 3-0 thuis van Sallandia en heeft zijn stek aan de bovenkant van de middenmoot in 4H gevonden. ‘In de eerste helft heeft onze doelman Herman de Ruiter ons in de wedstrijd gehouden. De tweede helft hebben we met meer druk vooruit de wedstrijd naar ons toegetrokken’, vertelt Spies.

‘We zaten er kort en fel bovenop. Sallandia heeft snelle voorhoede-spelers. In balbezit was het bij ons voor rust nog onrustig. Zij benutten een paar kansen niet en raakten naar elkaar wat ge├»rriteerd. Ik verwachtte een zeer gretig Sallandia na de rust, dat bleef echter uit’, analyseert de oefenmeester van Hoonhorst.

Ondanks de ruime overwinning opende de ploeg van Spies de score pas laat in de wedstrijd: ‘Sjoerd Beljon maakte een kwartier voor tijd de openingstreffer. Hij zette goed door vanuit het middenveld nadat een bal tussen de verdediging en hun keeper viel: 1-0. Na een terechte rode kaart, een forse overtreding, schoot Brenden Eijkelkamp de bal, gedragen door de wind, vanaf eigen helft over hun keeper. Een fantastische goal! Daarna kregen we nog meer ruimte en wisten we een paar minuten voor tijd de 3-0 te maken via Sten Klein Herenbrink.’

Klein Herenbrink scoorde overigens alweer zijn negende treffer van het seizoen. Hoonhorst staat door de winst op een zesde plaats met 23 punten uit 16 duels. Komende zondag spelen de blauw-witten uit tegen Haarle.

Overige uitslagen 4H (16 februari):

ABS-Turkse Kracht 2-3
Diepenveen-OVC’21 0-0
Lettele-IJsselstreek 1-2
Broekland-Dalfsen 4-2
DAVO-Haarle 2-0
SV Zwolle-RDC 0-0